Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szüreti sült sertéstarja

Szüreti sült sertéstarja
Szüreti sült sertéstarja
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szüreteltünk, a mustos, édes illat mindenkiben mély nyomot hagyott. Amikor visszatértünk a hétköznapokba a mókuskerékhez, és néha már éppen, hogy nem robbant szét a fejünk a munkától, akkor egy pillanatra, ha tehettük, azokra a nevetős, dolgos családias délelőttökre gondoltunk, amikor a szőlőt leszedtük, majd ledaráltuk. A fél brigád már az első fél órában bepálinkázott, így ők inkább a földről szedték a szemeket, mert a tőkéről és a lugasról már elég veszélyes lett volna. Délre végeztünk. Mindenki ragadt a szőlőlétől, az orrunk tele volt cukros ősz illattal és imádtuk.

Ebből akartunk valamit a hétköznapokra átmenteni.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Van aki a tarja hártyás szélét levágja, én nem.

Óvatosan, a mazsola ha kezd összeesni a puffadás után, akkor már hamar megég !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat kis lángon melegítjük, a tarjaszeleteket összetört fokhagymával dörzsöljük be, és lassan tegyük az olajra. Elkezd sülni, és saját zsiradékot enged, megfordítjuk, és a fehérre sült oldalát megsózzuk és megborsozzuk. Aztán a másik oldalt is jól megfűszerezzük.
  2. Nagyon figyelünk, hogy rá ne égjen a fűszer, ha nagyon serceg, akkor felöntjük 1 dl vörösborral. Közben a rizst feltesszük főni kb. 4 dl forró sós vízben.
  3. Ha a bor elkezd párologni, akkor folyamatosan pótoljuk kis adagokkal, egyszerre kb 0,2 dl borral, soha ne legyen száraz a hús. Villával meg-meg szúrjuk a husit, ha a villa könnyen belemegy, akkor beleszórjuk a mazsolákat az edénybe, a forró borban pufira fognak dagadni. Beleszórunk kevés szerecsendió őrleményt is.
  4. Amikor elkezdenek dagadni a mazsolák, akkor óvatosan 1 kanál mézet csurgatunk a húsokra, és innen maximum 5 percig főzzük. A bort már nem pótoljuk, hagyjuk, hogy pirosas lilás sötét réteg süljön a tarjákra.
  5. Ubival tálaljuk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 372
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska

Mióta szakács: 2013.11.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
adag: 2 főre
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mazsolás tarja, mazsolás sült hús, sült hús mazsolával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1495
sertéstarja 0.5 kg
napraforgó olaj 1 dl
fokhagyma 1 fej
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vörösbor 2 dl
szerecsendió 1 késhegynyi
mazsola 100 g
méz 2 teáskanál
rizs 200 g