r
Nosalty Logó

Szüreti sült sertéstarja

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szüreti sült sertéstarja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1495 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2989 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 259 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1495 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2411.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2989 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat kis lángon melegítjük, a tarjaszeleteket összetört fokhagymával dörzsöljük be, és lassan tegyük az olajra. Elkezd sülni, és saját zsiradékot enged, megfordítjuk, és a fehérre sült oldalát megsózzuk és megborsozzuk. Aztán a másik oldalt is jól megfűszerezzük.
  2. Nagyon figyelünk, hogy rá ne égjen a fűszer, ha nagyon serceg, akkor felöntjük 1 dl vörösborral. Közben a rizst feltesszük főni kb. 4 dl forró sós vízben.
  3. Ha a bor elkezd párologni, akkor folyamatosan pótoljuk kis adagokkal, egyszerre kb 0,2 dl borral, soha ne legyen száraz a hús. Villával meg-meg szúrjuk a husit, ha a villa könnyen belemegy, akkor beleszórjuk a mazsolákat az edénybe, a forró borban pufira fognak dagadni. Beleszórunk kevés szerecsendió őrleményt is.
  4. Amikor elkezdenek dagadni a mazsolák, akkor óvatosan 1 kanál mézet csurgatunk a húsokra, és innen maximum 5 percig főzzük. A bort már nem pótoljuk, hagyjuk, hogy pirosas lilás sötét réteg süljön a tarjákra.
  5. Ubival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8497
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Ajánló

Van aki a tarja hártyás szélét levágja, én nem. Óvatosan, a mazsola ha kezd összeesni a puffadás után, akkor már hamar megég !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szüreteltünk, a mustos, édes illat mindenkiben mély nyomot hagyott. Amikor visszatértünk a hétköznapokba a mókuskerékhez, és néha már éppen, hogy nem robbant szét a fejünk a munkától, akkor egy pillanatra, ha tehettük, azokra a nevetős, dolgos családias délelőttökre gondoltunk, amikor a szőlőt leszedtük, majd ledaráltuk. A fél brigád már az első fél órában bepálinkázott, így ők inkább a földről szedték a szemeket, mert a tőkéről és a lugasról már elég veszélyes lett volna. Délre végeztünk. Mindenki ragadt a szőlőlétől, az orrunk tele volt cukros ősz illattal és imádtuk. Ebből akartunk valamit a hétköznapokra átmenteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek