r
Nosalty Logó

Szezámmagos fonott kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lindus_konyhája
Szezámmagos fonott kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 410 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 3270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 410 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11257.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    8746 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Majd félretesszük, amíg felfut. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást és belekockázzuk a szobahőmérsékletű vajat. Majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, lisztezett felületen átgyúrjuk és 5 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Egy tésztát még 3 felé osztunk és rudakat sodrunk belőlük. 3 darabot egymásra helyezünk és összefonjuk.(Én bentről szoktam kifelé haladni így nagyon szép lesz a fonat.)

Tetejére

  1. 5 darab fonott kiflit kapunk, amit sütőpapíros tepsibe helyezünk és még egyszer megkelesztjük. A tetejét megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk sóval és szezámmaggal. 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 551
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szezámmagos fonott kifli
Lindus_konyhája 7 recept

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili