r
Nosalty Logó

Szülinapi csokitorta wwmonesz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szülinapi csokitorta wwmonesz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

Összesen 436 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

Összesen 3486 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

Összesen 270 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 436 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4845.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 3486 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojássárgáját habverőben a 12 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, míg el nem olvad a cukor, majd a fehérjét egy külön tálban kemény habbá verjük. Ha mindkettő kész ezeket a nagyobb tálban egymáshoz öntjük, és óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd az egészet egyenletesre keverjük.
  2. Ha kész a tészta, kivajazott tepsibe öntjük (én nem szoktam lisztezni a tepsit, csak vajazni jó vastagon). Előmelegített sütőben nagyon lassú tűzön sütjük.
  3. Ha megsült kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Kivesszük a tepsiből, vízszintesen kettévágjuk.

Krém

  1. A pudingot felfőzzük, mikor kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a margarint kis darabokra vágva, majd addig nem vesszük le a tűzről, míg teljesen el nem olvad benne a margarin. FONTOS, hogy ilyenkor már folyamatos kavargatást igényel! Félretesszük, hagyjuk hűlni.
  2. A kettévágott piskóta alsó lapjára kenjük a krémet, minél vastagabb rétegben, majd ráhelyezzük a felső piskótát.

Díszítés

  1. Egy pici edénybe 2 csepp olajat öntünk, beletörjük a 2 tábla barna étcsokoládét, és felolvasztjuk. Ha kész, szépen egyenletesen rákenjük a piskóta tetejére, majd szépen óvatosan az oldalára.
  2. Hűvös helyre tesszük, míg a fehér csokoládét ugyanezzel a módszerrel felolvasztjuk. (Én mokkáskanálról csorgattam a fehér csokit, így írtam ki a szöveget, de más eszközzel is megoldható, ha kreatívak vagyunk.) Az elkészült tortát hűtőbe tesszük legalább 20 percre, a formájának megfelelő tálcán adjuk át az ünnepeltnek!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1654
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez az adag egy kisebb méretű torta elkészítéséhez elegendő!! Ha nagy tortát szeretnénk, mindenből a dupláját tegyük bele, a vaníliás cukor kivételével, mert a nagyhoz is elegendő az 1 cs. 

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.