r
Nosalty Logó

Szülinapi csokitorta wwmonesz konyhájából

NS
Szülinapi csokitorta wwmonesz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

436
Kalória
8.8g
Fehérje
56.9g
Szénhidrát
18.9g
Zsír
25.9g
Víz
117.2g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
41.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

Összesen 436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

Összesen 3486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4845.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    455.3 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    207.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 3486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojássárgáját habverőben a 12 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, míg el nem olvad a cukor, majd a fehérjét egy külön tálban kemény habbá verjük. Ha mindkettő kész ezeket a nagyobb tálban egymáshoz öntjük, és óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd az egészet egyenletesre keverjük.
  2. Ha kész a tészta, kivajazott tepsibe öntjük (én nem szoktam lisztezni a tepsit, csak vajazni jó vastagon). Előmelegített sütőben nagyon lassú tűzön sütjük.
  3. Ha megsült kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Kivesszük a tepsiből, vízszintesen kettévágjuk.

Krém

  1. A pudingot felfőzzük, mikor kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a margarint kis darabokra vágva, majd addig nem vesszük le a tűzről, míg teljesen el nem olvad benne a margarin. FONTOS, hogy ilyenkor már folyamatos kavargatást igényel! Félretesszük, hagyjuk hűlni.
  2. A kettévágott piskóta alsó lapjára kenjük a krémet, minél vastagabb rétegben, majd ráhelyezzük a felső piskótát.

Díszítés

  1. Egy pici edénybe 2 csepp olajat öntünk, beletörjük a 2 tábla barna étcsokoládét, és felolvasztjuk. Ha kész, szépen egyenletesen rákenjük a piskóta tetejére, majd szépen óvatosan az oldalára.
  2. Hűvös helyre tesszük, míg a fehér csokoládét ugyanezzel a módszerrel felolvasztjuk. (Én mokkáskanálról csorgattam a fehér csokit, így írtam ki a szöveget, de más eszközzel is megoldható, ha kreatívak vagyunk.) Az elkészült tortát hűtőbe tesszük legalább 20 percre, a formájának megfelelő tálcán adjuk át az ünnepeltnek!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez az adag egy kisebb méretű torta elkészítéséhez elegendő!! Ha nagy tortát szeretnénk, mindenből a dupláját tegyük bele, a vaníliás cukor kivételével, mert a nagyhoz is elegendő az 1 cs. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek