r
Nosalty Logó

Születésnapi málnatorta túróval

NS
Születésnapi málnatorta túróval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

833
Kalória
22.4g
Fehérje
109.4g
Szénhidrát
34.9g
Zsír
179.4g
Víz
145.9g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
61.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4016.6 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    717.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 3326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Kivajazzuk, megszórjuk liszttel vagy édes morzsávala csatos formánk alját és oldalát, hűtőbe tesszük.Szétválasztjuk a tojásokat, majd a tojások fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük.A sárgájával kikeverjük a porcukrot, a lisztet, majd a meleg vizet, kakaóport, és az olajat.
  2. Vesszük a habunk felét, robotgéppelösszedolgozzuk a fenti masszánkkal, majd mikor sehol sem virít egy fehér pontocska sem, ráhintjük 1 csapott kk sütőport, és a maradék habunkkal lágyan, nagyjából keverjük össze.
  3. Az előkészített formánkba öntjük a masszánkat, és sütőben 180 C-on, gázon 4-esfokozaton 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a megfelelő vékonyságúra vágjuk.
  4. (A maradékot minitortákhoz, pohárkrémekhez is felhasználhatjuk.)
  5. A torta piskótáját arra az alátátre helyezzük, amin tálalni fogjuk a tortánkat, és acsatos formát visszahelyezzük a piskóta köré, majd kibéleljük szilikon sütőlapokkal (erre nincs szükségünk, ha rozsdamentes, és biztosra vesszük, hogy nem fog oxidálni a krémünkkel)kapjuk majd meg a szép kerek formánkat. (Mivel a környéken sehol sem találtam magnélküli dzsemmet), a piskótára terítés előtt sűrű lyukú szűrőn egyből a piskótára szűrjük, majd szétterítjük.
  6. 500 g málnát leturmixolunk, majd sűrűbb lyukú szűrőn átpasszírozzuk (a lének kb. 2dl-nek kell lennie, ha kevesebb, vízzel pótoljuk), csomómentesen elkeverjük a pudingporral, a zselatinnal, valamint a cukorral, majd sűrű krémmé főzzük.
  7. A túrót áttörjük, majd a már csak langyos zselatinos málnát hozzákeverjük.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan, apránként beledolgozzuk a málnás túróba, majd a krémet egyenletesen eloszlatjuk a piskótán, és a tetejébe nyomjuk a kiszemelt málnáinkat.
  9. Egy kevés csokoládét olvasztunk és sütőpaírra "írókával" felírjuk a kívánt feliratot, és formákat majda hűtőbe tesszük 15 percre, amint megdermedt már el is helyezhetjük a tortnánkon.
  10. A zselatint a tasakon lévő leírásnak megfelelően készítjük el, és a tortánk közepétől kiindulva terítjük szét a szélei felé, a hűtőbe tesszük pár órára megdermedni. Amint kész kicsomagoljuk, elegyengetjük, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x6

Öcsém édesanyjának (Anyum2) nem volt születésnapi tortája, mióta a testvérem megszületett. Mivel hármunk születésnapját egyszerre ünneplejük, mert Ők egy napon születtek, én pedig két nappal előbb. Tudtam, hogy nem a csokoládé a kedvence, és még csak nem is nagy tortahabzsoló, így feljöttem ide, hogy a szezonhoz illően málnás habot találjak, ami majd elbírja a málnát és a zselét. De ráakadtam Juci (strawberry) Málnás-túrós kocka receptjére, így lett krém a habból. Engedélyével most meg is osztom mindenkivel a végeredményt, amit meg kell valljam, fantasztikus lett, mivel az egy dolog, hogy osztatlan sikert aratott mindnyájunknál, de Ő, aki nincs oda a tortákért másnap két szeletet habzsolt be egymás után...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek