r
Nosalty Logó

Áfonyás túrótorta SpicyKate konyhájából

SpicyKate
Áfonyás túrótorta SpicyKate konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

514
Kalória
16.5g
Fehérje
43g
Szénhidrát
31.8g
Zsír
127.1g
Víz
160.8g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
34.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Zseléhez

Összesen 514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Zseléhez

Összesen 2570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Zseléhez

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3289.8 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    214.9 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    635.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 2570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből habot verünk a cukorral. Nem szabad túl keményre verni, akkor jó, ha még a kis csúcs visszahajlik, ahogy kivesszük a habevőt.
  2. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk.
  3. A tojássárgákat a habhoz keverjük, majd óvatosan a lisztes kakaóport is hozzáforgatjuk.
  4. A kész piskótatésztát tortaformába öntjük, és 180 fokon, alsó-felső sütésen készre sütjük. Nagyon hamar megsül, mert egészen vékony piskótalapra van szükség.

Krémhez

  1. A túrót a joghurttal és a cukorral botmixerrel egyneműsítjük.
  2. A habtejszínt felverjük, én felverés előtt adtam hozzá a zselatinfixet, a zselatin használati útmutatója szerint.
  3. A zselatinos tejszínhabot hozzáforgatjuk a túrós-joghurtos masszához, majd a kihűlt piskóta tetején elegyengetjük, és mehet az egész a hűtőbe.

Zseléhez

  1. Az áfonyát a cukorral és egy kevés vízzel botmixerrel pépesítjük, ha túl sűrű lenne, önteni kell hozzá még egy kis vizet, de maximum annyit, hogy az egész térfogata 2 dl legyen.
  2. A tortazseléhez még hidegen hozzáadjuk az áfonyapépet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha felforrt, egy pár percig hagyjuk hűlni, majd mehet a torta tetejére az egész, és vissza a hűtőbe, kb. 3 órára.
  3. Ha kellően megszilárdult a torta, le lehet róla húzni a gyűrűt. Én áfonyaszemekkel és étcsokoládéval díszítettem.
  4. A megadott mennyiségek egy pici, 22 cm átmérőjű tortaformával működnek jól!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Nagyon gyorsan elkészíthető és finom torta, én az első évfordulónkra készítettem a páromnak ajándékba, nála nagy sikere volt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek