r
Nosalty Logó

Sztrapacska Zsuzsa módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sztrapacska Zsuzsa módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619 g
  • Cink
    198 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    153 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    91 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1726 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238 g
  • Cink
    396 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    306 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 3451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és kislyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáütjük a tojásokat, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli-sűrűségű tésztát kapjunk.
  2. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk vágódeszkáról, és újraforrástól számítva addig főzzük, amíg átfőnek a nokedlik. (kb. 2 perc) Hideg vízbe kiszedjük és leszűrjük.
  3. A sonkát vagy szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk.
  4. Egy hőálló tálat kiolajozunk, és a nokedlik felét elterítjük benne.
  5. A kétféle túrót összekeverjük a tejföl felével, és ennek egyik felét elkenjük a nokedlik tetején. Megszórjuk a szalonna felével. Erre borítjuk a nokedlik másik felét, a túró-tejföl keveréket elkenjük rajta, majd ismét szalonna következik.
  6. Sütőben pirosra sütjük.
  7. A megmaradt tejföllel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 333
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 55741
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 27.

Ajánló

Hilltop Prémium Neszmélyi Chardonnay-t fogyasztottunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvesemet szerettem volna meglepni ezzel az étellel, mert egyik nap megjegyezte, hogy bizony, nagyon rég evett már sztrapacskát. És én készítettem neki egy hatalmas adagot. Ezt a mennyiséget két főétkezésre fogyasztotta el. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!