r
Nosalty Logó

Sztrapacska Zsuzsa módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sztrapacska Zsuzsa módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619 g
  • Cink
    198 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    153 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    91 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1726 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238 g
  • Cink
    396 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    306 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 3451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és kislyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáütjük a tojásokat, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli-sűrűségű tésztát kapjunk.
  2. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk vágódeszkáról, és újraforrástól számítva addig főzzük, amíg átfőnek a nokedlik. (kb. 2 perc) Hideg vízbe kiszedjük és leszűrjük.
  3. A sonkát vagy szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk.
  4. Egy hőálló tálat kiolajozunk, és a nokedlik felét elterítjük benne.
  5. A kétféle túrót összekeverjük a tejföl felével, és ennek egyik felét elkenjük a nokedlik tetején. Megszórjuk a szalonna felével. Erre borítjuk a nokedlik másik felét, a túró-tejföl keveréket elkenjük rajta, majd ismét szalonna következik.
  6. Sütőben pirosra sütjük.
  7. A megmaradt tejföllel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 333
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 55373
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 27.

Ajánló

Hilltop Prémium Neszmélyi Chardonnay-t fogyasztottunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvesemet szerettem volna meglepni ezzel az étellel, mert egyik nap megjegyezte, hogy bizony, nagyon rég evett már sztrapacskát. És én készítettem neki egy hatalmas adagot. Ezt a mennyiséget két főétkezésre fogyasztotta el. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek