r
Nosalty Logó

Sztracsatella szelet ahogy Nikóka készíti

Nikóka
Sztracsatella szelet ahogy Nikóka készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

563
Kalória
6.9g
Fehérje
68.4g
Szénhidrát
29g
Zsír
19.2g
Víz
60.7g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
48.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 563 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 563 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    347.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4481.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1283 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    820.3 g
  • Cukor
    579 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2614 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1856 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 6753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Az összes csokit lereszeljük és betesszük a hűtőbe.
  2. A tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  3. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  4. Mielőtt még teljesen elkevernénk a fehérjehabot a masszában, hozzáadjuk az 5 dkg lereszelt csokit.
  5. Megsütjük egy papírral bélelt tepsiben. 170 fokon légkeveréses sütőben kb.15-20 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingot a cukorral a tejben megfőzzük, majd ha langyosra hűlt kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kihabosított margarint, jól elkeverjük, és ezután adjuk hozzá a lereszelt csokit.
  3. A lapot megkenjük a krémmel, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

Díszítéshez

  1. A fondant tetszőlegesre színezzük, és különböző díszeket készítünk. Majd a felszeletelt sütit tetszőlegesen díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33×35

Ezt a sütit most készítettem először. Az oviba készült a karácsonyi ünnepségre.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...