r
Nosalty Logó

Fahéjas csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Fahéjas csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2093 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    349 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 524 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3101.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2047 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1396 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    171 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 2093 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket sóval, borssal, fahéjjal bedörzsöljük, az olajon hirtelen elősütjük fehéredésig.
  2. Tepsibe, tűzálló tálba tesszük, a bor felét aláöntjük.
  3. A meghámozott, kockára vágott almát, a kimagozott, félbevágott szilvát a vajon megpirítjuk, ráöntjük a maradék bort, öszeforraljuk.
  4. A gyümölcsöt a húsra halmozzuk, készre sütjük.
  5. Friss bazsalikommal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 6985
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 13.

Ajánló

Előre el lehet készíteni, a befejezésre kell kis időt hagyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas csirke
8zsuzsa8 210 recept

Gyors vendégváró ételt kerestem a régi receptek között. Valószínűleg Nők lapjából származik (a fantáziámat megmozgató recepteket kivágom, kartonra ragasztom és dobozban tárolom). Nekem csak fagyasztott szilvám volt otthon, de azzal is remekül működött. Krumplipürét kínáltam azoknak, akik nem elégedtek meg az almával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...