Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csirke

Fahéjas csirke
Fahéjas csirke
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors vendégváró ételt kerestem a régi receptek között. Valószínűleg Nők lapjából származik (a fantáziámat megmozgató recepteket kivágom, kartonra ragasztom és dobozban tárolom). Nekem csak fagyasztott szilvám volt otthon, de azzal is remekül működött. Krumplipürét kínáltam azoknak, akik nem elégedtek meg az almával.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Előre el lehet készíteni, a befejezésre kell kis időt hagyni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket sóval, borssal, fahéjjal bedörzsöljük, az olajon hirtelen elősütjük fehéredésig.
  2. Tepsibe, tűzálló tálba tesszük, a bor felét aláöntjük.
  3. A meghámozott, kockára vágott almát, a kimagozott, félbevágott szilvát a vajon megpirítjuk, ráöntjük a maradék bort, öszeforraljuk.
  4. A gyümölcsöt a húsra halmozzuk, készre sütjük.
  5. Friss bazsalikommal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 703
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás fahéjas csirke, szilvás csirkemell fehérborban sütve, gyümölcsös csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sun, 2012-02-26 19:51

Szia!
A csirkehús a lényeg. Combból is lehet csinálni, ekkor kicsit tovább tart...
Üdv Zsuzsa

nandi69
nandi69 Sun, 2012-02-26 18:31

Én nem csirkemellfilét használtam hanem kis kockákra vágott csirkemellet . Tuti siker volt . Köszi a receptet

511
csirkemell filé 4 db
napraforgó olaj 3 ek
alma 2 db
szilva 40 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
fehérbor 1 dl