Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szívmelengető Boeuf Bourguignon

Szívmelengető Boeuf Bourguignon
Szívmelengető Boeuf Bourguignon
220 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lorraine Pascale receptje. Karácsony estéjén került az ünnepi asztalra. Kicsit átalakítottam egy hirtelen jövő ötlettől felindulva. Az elején soknak tűnt a bor, de a kész étel kóstolása után minden előítéletem elszállt, helyébe pedig kellemes melegség került.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nokedlivel tálaltam, de mindenféle köret illik hozzá. A saláta vagy a savanyúság elmaradhatatlan kelléke az ünnepi vacsorának.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 150 fokra melegítsük elő a sütőt. A húskockákat sózzuk, borsozzuk. Egy teflon serpenyőben, forró olajon a hús harmad részét, minden oldalán, süssük barnára. Miután megpirult a hús, szedjük át a hús darabokat egy casserole edénybe, a hátramaradt pirult szaftot öntsük fel egy löttyintés borral, és azt is öntsük rá a húsra. Tegyünk hasonlóan a maradék hússal, az adagok sütése között mindig lazítsuk fel a hátramaradt szaftot. Igény szerint használjunk olajat a sütések előtt.
  2. Miután a pirult hús a boros szafttal együtt a főzőedénybe került, ugyanabban a serpenyőben jól pirítsuk meg a felkockázott bacont, majd adjuk hozzá a marhahúshoz.
  3. A lisztet sózzuk, borsozzuk, és hintsük rá a baconös marhahúsra, majd jól keverjük meg az egészet.
  4. A fokhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet szórjuk a húsra, majd sózzuk, borsozzuk. A maradék bor és az alaplé hozzáadása után lefedve, 2 és fél órára tegyük be az előmelegített sütőbe.
  5. A baconos serpenyőben kevés olajon pirítsuk barnára a vékonyra szeletelt hagymát, lereszelt sárgarépát és a vékonyra szeletelt gombát. Ezt az egyveleget öntsük rá a két és fél órányi sütés után a marhahúsra. Ha a hús túl sűrű, felengedhetjük egy kis vízzel. További fél órára tegyük vissza a sütőbe.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 434
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Puffin

Mióta szakács: 2015.09.29.
24 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgundi marharagu, vörösboros-gombás marharagu, marharagu, sütőben készült marhapörkölt, marharagu burgundi módra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

715
marhahús 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
félédes vörösbor 300 ml
bacon 200 g
finomliszt 2 púpozott ek
fokhagyma 1 gerezd
rozmaring 2 szál
kakukkfű 2 szál
marha alaplé 750 ml
vöröshagyma 3 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
gomba 25 dkg