r
Nosalty Logó

Szívmelengető Boeuf Bourguignon

Puffin
Szívmelengető Boeuf Bourguignon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

703
Kalória
64.8g
Fehérje
20.1g
Szénhidrátok
33g
Zsír
400.5g
Víz
185.5g
Koleszterin
3.1g
Rost
4.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2806 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    400.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1518 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 703 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    259.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6069.1 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    401 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2810 mg
  • Nátrium
    2199 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1601.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 2806 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. 150 fokra melegítsük elő a sütőt. A húskockákat sózzuk, borsozzuk. Egy teflon serpenyőben, forró olajon a hús harmad részét, minden oldalán, süssük barnára. Miután megpirult a hús, szedjük át a hús darabokat egy casserole edénybe, a hátramaradt pirult szaftot öntsük fel egy löttyintés borral, és azt is öntsük rá a húsra. Tegyünk hasonlóan a maradék hússal, az adagok sütése között mindig lazítsuk fel a hátramaradt szaftot. Igény szerint használjunk olajat a sütések előtt.
  2. Miután a pirult hús a boros szafttal együtt a főzőedénybe került, ugyanabban a serpenyőben jól pirítsuk meg a felkockázott bacont, majd adjuk hozzá a marhahúshoz.
  3. A lisztet sózzuk, borsozzuk, és hintsük rá a baconös marhahúsra, majd jól keverjük meg az egészet.
  4. A fokhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet szórjuk a húsra, majd sózzuk, borsozzuk. A maradék bor és az alaplé hozzáadása után lefedve, 2 és fél órára tegyük be az előmelegített sütőbe.
  5. A baconos serpenyőben kevés olajon pirítsuk barnára a vékonyra szeletelt hagymát, lereszelt sárgarépát és a vékonyra szeletelt gombát. Ezt az egyveleget öntsük rá a két és fél órányi sütés után a marhahúsra. Ha a hús túl sűrű, felengedhetjük egy kis vízzel. További fél órára tegyük vissza a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Lorraine Pascale receptje. Karácsony estéjén került az ünnepi asztalra. Kicsit átalakítottam egy hirtelen jövő ötlettől felindulva. Az elején soknak tűnt a bor, de a kész étel kóstolása után minden előítéletem elszállt, helyébe pedig kellemes melegség került.

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...