r
Nosalty Logó

Szivecskés barackos-habos piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
milli246
Szivecskés barackos-habos piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 656 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3281 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 656 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 3281 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük, és csomómentesre keverjük. Jó sűrű masszát kell kapnunk.
  2. A tojásfehérjét és egy csipet sót jó kemény habbá verünk, majd óvatosan összedolgozzuk az előzőleg már kikavart sűrű masszánkkal.
  3. Az elkészült masszából kiveszünk 4-5 evőkanálnyi tésztát, majd az ételfestékkel összekeverjük. Én piros ételfestékkel szíveket rajzoltam, de lehet pl. barna ételfestékkel (vagy pl kávéval) zsiráfbőr mintát is, vagy több színnel virágokat készíteni.
  4. A sütőpapírral kibélelt tepsiben először a kívánt mintát "rajzoljuk" meg. A színes masszát habzsákba töltjük, és tetszés szerinti mintákat rajzolunk vele.
  5. Az elkészített mintánkra óvatosan mehet rá a maradék színezetlen piskótatészta. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük.
  6. Eközben feldaraboljuk a barackot és felverjük a habtejszínt. Ehhez lehet habfixálót adni, de nem szükséges. A két hozzávalót összeforgatjuk.
  7. Az elkészült és kihűlt tésztát először megkenjük a lekvárral, majd beletöltjük a krémet is. Jó szorosan feltekerjük, és már kész is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 69
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felhasználó képe
milli246 3 recept

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek