Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szivárvány torta túróhabos citromkrémmel

Szivárvány torta túróhabos citromkrémmel
Szivárvány torta túróhabos citromkrémmel
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Páromnak sütöttem a 30. születésnapjára. Kicsit időigényes, mert 4 külön színes piskótát kell sütni, de nagyon finom és látványos.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Amikor másnap felvágjuk a tortát, nagyon mutatós lesz a színes piskóta között a fehér krém. Ez egy nem túl édes, de annál finomabb torta.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. Minden hozzávalót 4 felé szedünk, mert 4 piskótalapot kell sütnünk. 1 piskóta így 3 tojásból, 3 ek lisztből, 3 ek cukorból és 2 kk ételfestékből fog állni (piros-sárga-zöld-kék). Sütőt 180 Celsiusra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig kikeverjük a cukorral. A sárgához adjuk a festéket, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjét.
  3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, majd minden lapot 10 percig sütünk. Utána alaposan kihűtjük.
  4. A kék piskótába ne tegyük bele a tojások sárgáját, mert szebb színe lesz. A sárgákat felhasználhatjuk a túrókrémnél.

Hozzávalók a krémhez

  1. A túrót a mixerrel jól összetörjük, hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, majd belecsavarjuk 1 citrom vagy lime levét. Ízlés szerint lehet még bele cukrot és citromot is tenni, vagy vaníliás cukrot.
  2. Felverjük a tejszínt a habfixálóval. Jobb cukrásztejszínt használni, mert elég nehéz lesz a torta, és a krémnek meg kell tartania a rétegeket. Én Hulalát szoktam venni.
  3. Amikor kihűltek a piskóta lapok, tetszés szerint elkezdjük rétegezni a krémmel, majd az egész tortát bevonjuk a maradék túrókrémmel.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. 2 citromot vagy lime-ot felkarikázunk, ezzel körbe lehet rakni a torta oldalát, tetejére mentalevelet és dekor cukrot szórhatunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 866
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mazsolino

Mióta szakács: 2014.07.01.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!, Somat GOLD torta receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

citromos-túrós torta, túróhabos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

469
finomliszt 12 evőkanál
tojás 12 db
cukor 12 ek
ételfesték 8 kávéskanál
habtejszín 5 dl
tehéntúró 50 dkg
habfixáló 1 csomag
cukor 25 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citrom 2 db
menta 1 csokor
színes cukorka 4 ek