r
Nosalty Logó

Belgacsokis hatlapos

Ana's Kitchen
Belgacsokis hatlapos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

1057
Kalória
15.2g
Fehérje
126.3g
Szénhidrát
52.1g
Zsír
22.8g
Víz
125.4g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
35g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1057 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1057 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    312.9 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6190.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    2416 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1838 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    757.9 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    137 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2349 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 6335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    5.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet finoman összekeverjük a sütőporral és a porcukorral. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, utána hozzáadjuk a tejet és a rumot is. Jól dolgozzuk össze, szükség szerint adhatunk hozzá kis lisztet is.
  2. A tésztát mérjük le és osszuk fel hat egyenlő részre. Lisztezett felületen egyenként nagyjából 25×30 centis, 2-3 milliméter vastagságú lapokká nyújtsuk ki őket. Villával szurkáljuk meg, hogy sütés közben ne hólyagosodjon föl.
  3. 🔥 Előmelegített sütőben 190 C fokon 6 perc alatt süssük meg a lapokat. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor a lapok nagyon kiszáradnak és törékenyek lesznek.

Krém

  1. A krémhez a pudingot egy liter tejjel és kristálycukorral együtt főzzük meg. Mikor elkészült, hűtsük langyosra.
  2. Ha kihűlt a puding, akkor a vajat keverjük ki a porcukorral, és keverjük össze a pudinggal.
  3. Végezetül a lapokat kenjük meg a krémmel, rétegezve úgy, hogy a tetejére is jusson krém. Egy éjszakán át pihentessük a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 6 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...