r
Nosalty Logó

Színes baconös csirkenyárs

A kis gasztronauta
Színes baconös csirkenyárs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirke pácolásához

A hús befedéséhez

A zöldségekhez

459
Kalória
43.6g
Fehérje
7.1g
Szénhidrát
27.8g
Zsír
254.9g
Víz
143.7g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirke pácolásához

A hús befedéséhez

A zöldségekhez

Összesen 459 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirke pácolásához

A hús befedéséhez

A zöldségekhez

Összesen 2757 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirke pácolásához

A hús befedéséhez

A zöldségekhez

Összesen 134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    982.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 459 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.8 g

Zsír

  • Összesen
    166.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5895.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    2221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1529.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    8234 micro
Összesen 2757 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    127 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A csirke pácolásához

  1. Még előző este a nyársakat hideg vízbe áztatjuk.
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, és kisebb falatokra vágjuk. A pác hozzávalóit alaposan elkeverjük, és megforgatjuk benne a csirkét, majd pár órára hűtőbe tesszük. Előző este is megtehetjük, de pár órát mindenképpen adjunk nekik.
  3. Közben a zöldségeket előkészítjük: a cukkinit alaposan megmossuk és hosszában félbevágjuk, majd nagyobb rusztikus darabokra vágjuk, és megforgatjuk kevés olívaolajban. A lilahagymát felnegyedeljük.
  4. A baconszeleteket félbevágjuk, és a húsokat betakargatjuk vele. Tetszőleges sorrendben felhúzzuk a nyársra a hozzávalókat, és kiolajozott tepsibe helyezzük őket.
  5. Előmelegített sütőben sütjük, közben forgassunk rajta, hogy mindenhol szépen megpiruljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon jót tesz a csirkemellnek a kis mustáros pácolódás, és a bacon is segít neki, hogy ne száradjon ki. A nyársakhoz szinte bármilyen zöldséget használhatunk, szoktam gombával, kaliforniai paprikával, padlizsánnal is készíteni, ez csak egy variáció a számtalan lehetőség közül. Ha a csirkét előző nap bepácoljuk, akkor egy gyors vacsorának is jó.  

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...