r
Nosalty Logó

Színes baconös csirkenyárs

A kis gasztronauta
Színes baconös csirkenyárs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirke pácolásához

A hús befedéséhez

A zöldségekhez

459
Kalória
43.6g
Fehérje
7.1g
Szénhidrát
27.8g
Zsír
254.9g
Víz
143.7g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirke pácolásához

A hús befedéséhez

A zöldségekhez

Összesen 459 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirke pácolásához

A hús befedéséhez

A zöldségekhez

Összesen 2757 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirke pácolásához

A hús befedéséhez

A zöldségekhez

Összesen 134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    982.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 459 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.8 g

Zsír

  • Összesen
    166.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5895.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    2221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1529.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    8234 micro
Összesen 2757 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    127 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A csirke pácolásához

  1. Még előző este a nyársakat hideg vízbe áztatjuk.
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, és kisebb falatokra vágjuk. A pác hozzávalóit alaposan elkeverjük, és megforgatjuk benne a csirkét, majd pár órára hűtőbe tesszük. Előző este is megtehetjük, de pár órát mindenképpen adjunk nekik.
  3. Közben a zöldségeket előkészítjük: a cukkinit alaposan megmossuk és hosszában félbevágjuk, majd nagyobb rusztikus darabokra vágjuk, és megforgatjuk kevés olívaolajban. A lilahagymát felnegyedeljük.
  4. A baconszeleteket félbevágjuk, és a húsokat betakargatjuk vele. Tetszőleges sorrendben felhúzzuk a nyársra a hozzávalókat, és kiolajozott tepsibe helyezzük őket.
  5. Előmelegített sütőben sütjük, közben forgassunk rajta, hogy mindenhol szépen megpiruljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon jót tesz a csirkemellnek a kis mustáros pácolódás, és a bacon is segít neki, hogy ne száradjon ki. A nyársakhoz szinte bármilyen zöldséget használhatunk, szoktam gombával, kaliforniai paprikával, padlizsánnal is készíteni, ez csak egy variáció a számtalan lehetőség közül. Ha a csirkét előző nap bepácoljuk, akkor egy gyors vacsorának is jó.  

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek