Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes baconös csirkenyárs

Színes baconös csirkenyárs
Színes baconös csirkenyárs
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon jót tesz a csirkemellnek a kis mustáros pácolódás, és a bacon is segít neki, hogy ne száradjon ki. A nyársakhoz szinte bármilyen zöldséget használhatunk, szoktam gombával, kaliforniai paprikával, padlizsánnal is készíteni, ez csak egy variáció a számtalan lehetőség közül. Ha a csirkét előző nap bepácoljuk, akkor egy gyors vacsorának is jó.  

hozzávalók / 6 adag

A csirke pácolásához

A hús befedéséhez

A zöldségekhez

ajánlat

Joghurtos vegyes salátával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Még előző este a nyársakat hideg vízbe áztatjuk.
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, és kisebb falatokra vágjuk. A pác hozzávalóit alaposan elkeverjük, és megforgatjuk benne a csirkét, majd pár órára hűtőbe tesszük. Előző este is megtehetjük, de pár órát mindenképpen adjunk nekik.
  3. Közben a zöldségeket előkészítjük: a cukkinit alaposan megmossuk és hosszában félbevágjuk, majd nagyobb rusztikus darabokra vágjuk, és megforgatjuk kevés olívaolajban. A lilahagymát felnegyedeljük. 
  4. A baconszeleteket félbevágjuk, és a húsokat betakargatjuk vele. Tetszőleges sorrendben felhúzzuk a nyársra a hozzávalókat, és kiolajozott tepsibe helyezzük őket.
  5. Előmelegített sütőben sütjük, közben forgassunk rajta, hogy mindenhol szépen megpiruljon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 884
elküldve: 2
receptkönyvben: 147
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges csirkenyárs, pácolt csirkenyárs, szalonnás csirkenyárs

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

457
csirkemell filé 100 dkg
mustár 2 ek
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bacon 200 g
lila hagyma 3 db
cukkini 2 db
koktélparadicsom 6 db
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint