r
Nosalty Logó

Csirkemell nyárs sörös bundában 2.

Krityó
Csirkemell nyárs sörös bundában 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkemellnyárshoz

A sörös bundához

A sütéshez

1378
Kalória
41.5g
Fehérje
53.5g
Szénhidrát
108.8g
Zsír
211.8g
Víz
226.3g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csirkemellnyárshoz

A sörös bundához

A sütéshez

Összesen 1378 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csirkemellnyárshoz

A sörös bundához

A sütéshez

Összesen 5505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csirkemellnyárshoz

A sörös bundához

A sütéshez

Összesen 323 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    211.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1378 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166 g

Zsír

  • Összesen
    435.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1774 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    847.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    116 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 5505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

A csirkemellnyárshoz

  1. A hagymát megpucoljuk, negyedeljük, és félbevágjuk a negyedeket, hogy kockákat kapjunk. A csirkemellet kb. 2 cm-es kockára vágjuk, és a szalonnát is felkockázzuk.
  2. Váltakozva hurkapálcikára húzzuk úgy, hogy a végeikre hús kerüljön, majd a lisztben meghempergetjük. (Mielőtt ráhúzzuk a pálcikára a hozzávalókat, nézzük meg, hogy mekkorának kell lennie, hogy beleférjen a sütésre szánt edénybe!)
  3. A tésztához a lisztet a sörrel, a tojássárgájával és az olajjal simára keverjük, megsózzuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sörös masszába forgatjuk.
  4. A nyársakat a tésztába mártjuk, majd forró olajban kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Mikor megpirult, jól lecsöpögtetjük. A hurkapálcikát óvatosan kihúzzuk belőle, és a húst ferdén felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Pár éve az egyik volt kolléganőmtől kaptam ezt a receptet. Végre rászántam magam, hogy kipróbáljam, mert úgy gondoltam, elég pepecselős egy étel... nem sokat tévedtem :) Viszont a végeredmény minden "fáradtságért" kárpótol. Nagyon finom!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek