r
Nosalty Logó

Csirkemell nyárs sörös bundában 2.

Krityó
Csirkemell nyárs sörös bundában 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkemellnyárshoz

A sörös bundához

A sütéshez

1378
Kalória
41.5g
Fehérje
53.5g
Szénhidrát
108.8g
Zsír
211.8g
Víz
226.3g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csirkemellnyárshoz

A sörös bundához

A sütéshez

Összesen 1378 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csirkemellnyárshoz

A sörös bundához

A sütéshez

Összesen 5505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csirkemellnyárshoz

A sörös bundához

A sütéshez

Összesen 323 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    211.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1378 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166 g

Zsír

  • Összesen
    435.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1774 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    847.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    116 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 5505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

A csirkemellnyárshoz

  1. A hagymát megpucoljuk, negyedeljük, és félbevágjuk a negyedeket, hogy kockákat kapjunk. A csirkemellet kb. 2 cm-es kockára vágjuk, és a szalonnát is felkockázzuk.
  2. Váltakozva hurkapálcikára húzzuk úgy, hogy a végeikre hús kerüljön, majd a lisztben meghempergetjük. (Mielőtt ráhúzzuk a pálcikára a hozzávalókat, nézzük meg, hogy mekkorának kell lennie, hogy beleférjen a sütésre szánt edénybe!)
  3. A tésztához a lisztet a sörrel, a tojássárgájával és az olajjal simára keverjük, megsózzuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sörös masszába forgatjuk.
  4. A nyársakat a tésztába mártjuk, majd forró olajban kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Mikor megpirult, jól lecsöpögtetjük. A hurkapálcikát óvatosan kihúzzuk belőle, és a húst ferdén felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Pár éve az egyik volt kolléganőmtől kaptam ezt a receptet. Végre rászántam magam, hogy kipróbáljam, mert úgy gondoltam, elég pepecselős egy étel... nem sokat tévedtem :) Viszont a végeredmény minden "fáradtságért" kárpótol. Nagyon finom!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...