Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós-mézes szilvás lepény

Omlós-mézes szilvás lepény
Omlós-mézes szilvás lepény
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom omlós, mézes tésztát kapunk, amivel nem kell várni, hogy puhuljon.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, majd egy tálcára téve a magok helyére vaníliás cukros fahéjat ültetünk, félretesszük.
  2.  A margarint a cukorral, a tojásokkal habosra keverjük, beledolgozzuk a mézet, a rumot, majd apródonként a sütőporos, sós lisztet. Ha túl keménynek találjuk, egy kis tejjel lazítsuk fel. Olyan legyen a tészta, hogy ne is folyjon, ne is legyen túl kemény. Jól kenhető állagot kapjunk.
  3. Egy kb. 30×40 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel, majd a tésztát egyenletesen belekenjük. A tészta tetejére ültetjük a szilvákat úgy, hogy a magház alul legyen. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
  4. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Hűlés után tetszés szerint szeleteljük, tetejét porcukorral hintve szervírozzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 x 40 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 123
elküldve: 9
receptkönyvben: 91
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes lepény fahéjas szilvával, szilvás sütemény, mézes tésztájú szilvás szelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viri1
Viri1 Tue, 2013-08-27 17:07

Most lett kész, én is 2/3 alapanyaggal sütöttem meg, nagyon finom, könnyű a tésztája, ez hamar elfogy. Köszi szépen.

marcsi668
marcsi668 Sun, 2013-08-25 17:12

Megsütöttem, igaz, csak 2/3 alapanyaggal egy kis tepsiben, mert ketten vagyunk és pár szelet elég fejenként, nagyon finom lett!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Wed, 2013-08-28 17:06

Örülök a sikernek. Valóban finom sütemény,nálunk még a fagyasztóból is kell az eltett szilvából készítenem.

456
margarin 22 dkg
cukor 18 dkg
méz 2 ek
tojás 3 db
rum 1 ek
sütőpor 3 teáskanál
finomliszt 45 dkg
1 csipet
szilva 50 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint