r
Nosalty Logó

Omlós-mézes szilvás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Omlós-mézes szilvás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 456 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4545 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 287 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 456 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    197.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1648.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630.8 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2235 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 4545 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, majd egy tálcára téve a magok helyére vaníliás cukros fahéjat ültetünk, félretesszük.
  2. A margarint a cukorral, a tojásokkal habosra keverjük, beledolgozzuk a mézet, a rumot, majd apródonként a sütőporos, sós lisztet. Ha túl keménynek találjuk, egy kis tejjel lazítsuk fel. Olyan legyen a tészta, hogy ne is folyjon, ne is legyen túl kemény. Jól kenhető állagot kapjunk.
  3. Egy kb. 30×40 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel, majd a tésztát egyenletesen belekenjük. A tészta tetejére ültetjük a szilvákatúgy, hogy a magház alul legyen. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
  4. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Hűlés után tetszés szerint szeleteljük, tetejét porcukorral hintve szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 x 40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8898
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom omlós, mézes tésztát kapunk, amivel nem kell várni, hogy puhuljon.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek