r
Nosalty Logó

Szilvás pite Boszi konyhájából

Boszi
Szilvás pite Boszi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

575
Kalória
7.9g
Fehérje
80.1g
Szénhidrát
25.4g
Zsír
90.1g
Víz
62.4g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
44.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3448 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    152.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4350.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1751 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    480.5 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    540.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1808 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 3448 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

  1. Kézi habverővel jól összekeverjük a cukrot, a tojást és a margarint.
  2. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva hozzákeverjük a masszához, majd beletesszük a fűszereket.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát.
  4. A szilvákat felezzük, ha túl nagy, negyedeljük, és szépen elrendezzük a tésztán. Kicsit belenyomkodjuk a gyümölcsöt a masszába.
  5. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 35 percig sütjük. Tűpróba szükséges.
  6. Amikor barnul a teteje jó már.
  7. Tepsiben hagyjuk kihűlni, kockára szeleteljük, és megszórjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36

A pite már nagy karriert futott be! Én itt találtam a NoSalty-n, Durcsó küldte be a receptet, köszönet éret... leírta, hogy Anyukája Teri nevű kolléganőjétől származik a recept. Ez a továbbfejlesztett recept egyik hozzászólótól: Wvicától származik, tehát a süti nevében azért szerepel nálam Ő. Köszönet érte! Egy nagyon egyszerű, gyors és finom pitéről van szó. Érdemes kipróbálni, mert aki nálam evett, az rögtön elkérte a receptet is. A tetejére -ha akarjuk nagyon sűrűre- ha nem, akkor csak kevesebb gyümölcsöt tegyünk.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...