Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-mandulás galette

Szilvás-mandulás galette
Szilvás-mandulás galette
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus és egyben szinte elronthatatlan francia pite.

www.siogyumolcs.hu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd az apró darabokra vágott hideg vajjal morzsás állagúra dolgozzuk.
  2. A tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk és fóliába betakarva hűtőben fél órát pihentetjük.
  3. A pihentetett tésztát kör alakúra nyújtjuk, majd a cukorral és a mandulával elkevert szilvát a közepére halmozzuk.
  4. Felhajtjuk a tészta szélét, felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben aranybarnára sütjük.
  5. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 624
elküldve: 3
receptkönyvben: 117
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

SIÓ

Mióta szakács: 2013.08.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: francia
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

639
finomliszt 25 dkg
porcukor 5 dkg
tojás 1 db
vaj 15 dkg
szilva 25 dkg
nádcukor 2 ek
mandulapehely 3 ek