Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölmázas, fekete-ribiszkés piskóta

Tejfölmázas, fekete-ribiszkés piskóta
Tejfölmázas, fekete-ribiszkés piskóta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemesen savanykás, de ugyanakkor édes, csokis finomság!

hozzávalók / 4 adag

piskótához

mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótához

  1. A fekete ribiszkét leszemezzük, megmossuk és jól lecsepegtetjük. Egy kisebb méretes lábosba tesszük. Rászórunk 5 dkg cukrot, és mérsékelt tűzön kevergetve összefőzzük. Ha kész, félretesszük és teljesen kihűtjük.
  2. Egy méretes üstben stabil habbá verjük a tojásokat a maradék 10 dkg cukorral. Én ezt a műveletet kézi robotgép legmagasabb fokozatával végeztem. Ezután belekeverjük az olajat, a sütőporral összeszitált lisztet, majd a kihűlt, cukorral összefőzött fekete ribiszkét.
  3. Egy kisebb tepsit (nálam ez 30x20 cm) kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített 180 C-os sütőbe téve kb. 15 perc alatt készre sütjük. A piskótát kiemeljük, és egy deszkára tesszük.

mázhoz

  1. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a tejfölös csokimázat. Egy méretes lábaskában összevegyítjük a kakaót és a cukrot. Ezután összekeverjük a sűrű tejföllel.
  2. Lasú tűzön elkezdjük kevergetve melegíteni, majd emelve a hőfokot pár percig forraljuk. A hőfokot fokozatosan csökkentve állandóan kevergetve levesszük a tűzről, és még legalább 5-6 percig kevergetjük, míg jobban besűrűsödik
  3. Langyosra hűtjük, és bevonjuk vele a piskótát. Kb. 1-2 óra elteltével tetszőlegesen szeleteljük, és kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 434
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
446 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ribizlis süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

559
finomliszt 20 dkg
cukor 15 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 ek
sütőpor 8 g
feketeribizli 20 dkg
tejföl 100 g
cukor 50 g
cukrozatlan kakaópor 60 g