r
Nosalty Logó

Tejfölmázas, fekete-ribiszkés piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tejfölmázas, fekete-ribiszkés piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír

piskótához

mázhoz

Összesen 561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír

piskótához

mázhoz

Összesen 2244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír

piskótához

mázhoz

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 2244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

piskótához

mázhoz

Elkészítés

piskótához

  1. A fekete ribiszkét leszemezzük, megmossuk és jól lecsepegtetjük. Egy kisebb méretes lábosba tesszük. Rászórunk 5 dkg cukrot, és mérsékelt tűzön kevergetve összefőzzük. Ha kész, félretesszük és teljesen kihűtjük.
  2. Egy méretes üstben stabil habbá verjük a tojásokat a maradék 10 dkg cukorral. Én ezt a műveletet kézi robotgép legmagasabb fokozatával végeztem. Ezután belekeverjük az olajat, a sütőporral összeszitált lisztet, majd a kihűlt, cukorral összefőzött fekete ribiszkét.
  3. Egy kisebb tepsit (nálam ez 30x20 cm) kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített 180 C-os sütőbe téve kb. 15 perc alatt készre sütjük. A piskótát kiemeljük, és egy deszkára tesszük.

mázhoz

  1. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a tejfölös csokimázat. Egy méretes lábaskában összevegyítjük a kakaót és a cukrot. Ezután összekeverjük a sűrű tejföllel.
  2. Lasú tűzön elkezdjük kevergetve melegíteni, majd emelve a hőfokot pár percig forraljuk. A hőfokot fokozatosan csökkentve állandóan kevergetve levesszük a tűzről, és még legalább 5-6 percig kevergetjük, míg jobban besűrűsödik
  3. Langyosra hűtjük, és bevonjuk vele a piskótát. Kb. 1-2 óra elteltével tetszőlegesen szeleteljük, és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2927
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölmázas, fekete-ribiszkés piskóta
Lizinka_ 593 recept

Kellemesen savanykás, de ugyanakkor édes, csokis finomság!

Hozzávalók

piskótához

mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek