r
Nosalty Logó

Szilvás pite Cimke konyhájából

NS
Szilvás pite Cimke konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

907
Kalória
13.4g
Fehérje
118.8g
Szénhidrát
44.1g
Zsír
319.4g
Víz
179.5g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
52.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 907 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4532 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 173 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    319.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    704 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 907 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    593.9 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1596.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3521 micro
  • β-crypt
    584 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 4532 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Tegyük egy tálba a lisztet. Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a fahéjat, keverjük össze. Majd daraboljuk bele a vajat, és üssük bele a két tojást. Ezt az egészet kézzel dolgozzuk össze, hogy összeálljon, ne morzsálódjon. Én mindig megkóstolom a tésztát, hogy kell-e bele valami.
  2. Csavarjuk fóliába, és tegyük hűtőbe kb. 30-40 percet pihenni. Ezalatt az idő alatt el lehet készíteni a tölteléket.
  3. A szilvát magozzuk ki, és vagdossuk fel apróbb darabokra. Szórjunk rá fahéjat, és keverjük össze. A cukrot csak akkor rakjuk bele, ha már a tészta a formában van és a töltelék mehet bele, mert különben sok levet ereszt a szilva, és elázhat a tészta.
  4. A sütőt melegítsük elő. Vegyük elő a tésztát. Én egy gyümölcstorta formában sütöttem. Lisztezett nyújtófával, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki kerekre. Kb. olyan 1 cm vastagra, mert a szilvának sok leve lesz!
  5. A formát jól vajazzuk ki, és lisztezzük meg. Nekem nem ragadt bele a vájatokba, nagyon szépen kijött. Tekerjük fel a tésztát a nyújtófára, és tegyük a formába. Nyomkodjuk bele a tésztát, vágjuk le a felesleget. Villával néhány helyen szurkáljuk meg.
  6. Készítsünk hozzá csíkokat, vagy ha annyi tészta maradt, akkor lefedhetjük az egészet is. A szilvát borítsuk bele, előtte cukrozzuk. Tegyük rá a tésztacsíkokat. És egy tojássárgájával kenjük meg.
  7. Addig kell sütni, amíg szép piros nem lesz. Mielőtt megsül, hintsük meg kristálycukorral, ez nem olvad el a tetején, én szeretem, ha egy kicsit "korcog" a fogam alatt.:) Sok sikert!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy nap láttam a tévében, ahogy egy mestercukrász készít almás pitét. Kedvet kaptam. Rengeteg szilva nőtt az idén a fán. Így gondoltam, én szilvásat csinálok. Szedtem egy tállal, és elkészítettem. Mindenkinek tetszett, és nagyon látványos volt.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek