Szilvás pite Cimke konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
80g finomliszt291 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Töltelék
Összesen
907
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.8 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 319.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 366 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 704 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 352 micro
Összesen
907
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 67.1 g
Zsír
-
Összesen 220.5 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 898 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1803.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 947 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 593.9 g
-
Cukor 265 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1596.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 1832 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3521 micro
-
β-crypt 584 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1760 micro
Összesen
4532
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 69.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- Tegyük egy tálba a lisztet. Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a fahéjat, keverjük össze. Majd daraboljuk bele a vajat, és üssük bele a két tojást. Ezt az egészet kézzel dolgozzuk össze, hogy összeálljon, ne morzsálódjon. Én mindig megkóstolom a tésztát, hogy kell-e bele valami.
- Csavarjuk fóliába, és tegyük hűtőbe kb. 30-40 percet pihenni. Ezalatt az idő alatt el lehet készíteni a tölteléket.
- A szilvát magozzuk ki, és vagdossuk fel apróbb darabokra. Szórjunk rá fahéjat, és keverjük össze. A cukrot csak akkor rakjuk bele, ha már a tészta a formában van és a töltelék mehet bele, mert különben sok levet ereszt a szilva, és elázhat a tészta.
- A sütőt melegítsük elő. Vegyük elő a tésztát. Én egy gyümölcstorta formában sütöttem. Lisztezett nyújtófával, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki kerekre. Kb. olyan 1 cm vastagra, mert a szilvának sok leve lesz!
- A formát jól vajazzuk ki, és lisztezzük meg. Nekem nem ragadt bele a vájatokba, nagyon szépen kijött. Tekerjük fel a tésztát a nyújtófára, és tegyük a formába. Nyomkodjuk bele a tésztát, vágjuk le a felesleget. Villával néhány helyen szurkáljuk meg.
- Készítsünk hozzá csíkokat, vagy ha annyi tészta maradt, akkor lefedhetjük az egészet is. A szilvát borítsuk bele, előtte cukrozzuk. Tegyük rá a tésztacsíkokat. És egy tojássárgájával kenjük meg.
- Addig kell sütni, amíg szép piros nem lesz. Mielőtt megsül, hintsük meg kristálycukorral, ez nem olvad el a tetején, én szeretem, ha egy kicsit "korcog" a fogam alatt.:) Sok sikert!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9370
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy nap láttam a tévében, ahogy egy mestercukrász készít almás pitét. Kedvet kaptam. Rengeteg szilva nőtt az idén a fán. Így gondoltam, én szilvásat csinálok. Szedtem egy tállal, és elkészítettem. Mindenkinek tetszett, és nagyon látványos volt.