Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pite Cimke konyhájából

Szilvás pite Cimke konyhájából
Szilvás pite Cimke konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nap láttam a tévében, ahogy egy mestercukrász készít almás pitét. Kedvet kaptam.
Rengeteg szilva nőtt az idén a fán. Így gondoltam, én szilvásat csinálok. Szedtem egy tállal, és elkészítettem. Mindenkinek tetszett, és nagyon látványos volt.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 250 g vaj
  • 2 db tojás
  • 5 ek cukor (ezt is csak úgy ízre tettem bele)
  • 1 csipet
  • fahéj ízlés szerint (szerintem ízlés kérdése a mennyiség)

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük egy tálba a lisztet. Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a fahéjat, keverjük össze. Majd daraboljuk bele a vajat, és üssük bele a két tojást. Ezt az egészet kézzel dolgozzuk össze, hogy összeálljon, ne morzsálódjon. Én mindig megkóstolom a tésztát, hogy kell-e bele valami.
  2. Csavarjuk fóliába, és tegyük hűtőbe kb. 30-40 percet pihenni. Ezalatt az idő alatt el lehet készíteni a tölteléket.
  3. A szilvát magozzuk ki, és vagdossuk fel apróbb darabokra. Szórjunk rá fahéjat, és keverjük össze. A cukrot csak akkor rakjuk bele, ha már a tészta a formában van és a töltelék mehet bele, mert különben sok levet ereszt a szilva, és elázhat a tészta.
  4. A sütőt melegítsük elő. Vegyük elő a tésztát. Én egy gyümölcstorta formában sütöttem. Lisztezett nyújtófával, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki kerekre. Kb. olyan 1 cm vastagra, mert a szilvának sok leve lesz!
  5. A formát jól vajazzuk ki, és lisztezzük meg. Nekem nem ragadt bele a vájatokba, nagyon szépen kijött. Tekerjük fel a tésztát a nyújtófára, és tegyük a formába. Nyomkodjuk bele a tésztát, vágjuk le a felesleget. Villával néhány helyen szurkáljuk meg.
  6. Készítsünk hozzá csíkokat, vagy ha annyi tészta maradt, akkor lefedhetjük az egészet is. A szilvát borítsuk bele, előtte cukrozzuk. Tegyük rá a tésztacsíkokat. És egy tojássárgájával kenjük meg.
  7. Addig kell sütni, amíg szép piros nem lesz. Mielőtt megsül, hintsük meg kristálycukorral, ez nem olvad el a tetején, én szeretem, ha egy kicsit "korcog" a fogam alatt.:) Sok sikert!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 576
elküldve: 2
receptkönyvben: 61
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Cimke

Mióta szakács: 2013.09.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajas pite, egyszerű, gyors szilvás süti, rácsos szilvás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cimke
Cimke / cimke Mon, 2013-09-23 16:30

Örülök, hogy tetszett és a sikerednek is. :D
További jó sütögetést
A diós ötlet tetszik egyszer kipróbálom :)
Köszönöm

szederbor
szederbor Sat, 2013-09-21 21:10

Életem első pitéje, de nem az utolsó! Ez a recept egyszerű és nagyszerű. Egy kevés durvára aprított dióval megszórtam, így még izgalmasabb lett. Hálás köszönet Cimke!

907
finomliszt 40 dkg
vaj 250 g
tojás 2 db
cukor 5 ek
1 csipet
fahéj 0 ízlés szerint
szilva 25 közepes db
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 5 ek