r
Nosalty Logó

Szilvás-diós szelet

Salamon Csilla
Szilvás-diós szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1308
Kalória
23.1g
Fehérje
120.7g
Szénhidrát
83.5g
Zsír
123.2g
Víz
135g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
38.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    123.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    334.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5856 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2489 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    482.7 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    492.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 5230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és feldaraboljuk.
  2. A szilva kivételével az összes többi hozzávalót csomómentesre keverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe borítjuk, és elsimítjuk.
  3. A felaprított szilvát elosztjuk a tészta tetején, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szilvaszedéssel együtt kb. 40 perc után már süthető is, olyan gyorsan elkészül.

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...