r
Nosalty Logó

Narancsos kocka Amarettóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Narancsos kocka Amarettóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 298 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2970 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 276 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 298 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4941.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1273 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2094 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.1 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 2970 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot, a cukrot és az olajat egyneművé kavarjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, és teljesen homogén állagúvá keverjük.
  2. A lisztbe szórjuk a sütőport, és kanalanként az olajos masszához kavarjuk. Belereszeljük a (bio) narancs héját, majd belefacsarjuk a levét is, jól elkavarjuk.
  3. A tésztából kiveszünk pár evőkanálnyit, és ebbe belekavarjuk a kakaót és az Amarettót. A fehér tésztát sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, elegyengetjük, és pöttyönként belecsepegtetjük-csorgatjuk a barna tésztát is. 180°C-on 25 percig sütjük.
  4. Kihűlés után megszórjuk vaníliás porcukorral - ez el is maradhat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 48450
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyorsan összedobható, kavart süti. A narancs kellemesen harmonizál a kesernyés likőrrel, de ha éppen nincs kéznél Amarettó, akkor ez akár el is maradhat belőle, illetve helyettesíthető narancsszörppel. Kizárólag bio narancsot vegyünk erre a célra, mivel a kezelt héjú narancsok alapos mosással sem tisztíthatóak meg teljesen, és a narancs héja meg feltétlen kell a sütibe - így nemcsak az íze jobb tőle, hanem a színe is csudaszép, sárga lesz.

Hozzászólások

Csillagharcos

Elkészítettem, köszönöm! Feldobja a narancs benne és a csokis márványozás. Az Amaretto kicsit "placebo" benne, csak mi tudjuk, hogy ott van. A gyerekeknek nagyon ízlett, és hamar el is készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!