Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-diós kocka

Szilvás-diós kocka
Szilvás-diós kocka
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam mindig van maradék tojásfehérje, a kelt tészták készítésével egy-két hetente biztosítom az egy sütire valót belőle. Ezúttal, szezonja lévén, szilvás süti készült belőle, dióval és fahéjjal szédítve. Maradék tojásfehérje hiányában 6 tojásos diós piskótával is elkészíthető a süti, a siker biztosan nem marad el!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A tetejére lehet porcukrot szórni, én kihagytam, mert elég édesnek találtam így is. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk.
  2. Egy 26×32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az alját kirakjuk a felezett szilvákkal, a héjukkal felfele.
  3. A tojásfehérjéket előbb a csipet sóval verjük egy darabig, majd a cukor hozzáadásával kemény habot nyerünk belőle. A víz hozzáadásával még rövid ideig verjük.
  4. A lisztet kimérjük, elvegyítjük a sütőporral, majd több részletben a habhoz keverjük.
  5. Végül a fahéjat és a darált diót keverjük hozzá, óvatos mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön.
  6. A masszát a tepsibe simítjuk.
  7. 175 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütjük, illetve addig, míg a teteje szépen megpirul.
  8. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk úgy, hogy a szilvák kerüljenek felülre.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26×32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 146
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
receptverseny: Nosalty receptverseny
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szilvás süti dióval és fahéjjal, fahéjas diós süti szilvával, diós szilvás süti maradék tojásfehérjéből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

168
szilva 1 kg
tojásfehérje 6 db
1 csipet
cukor 8 púpozott ek
víz 6 evőkanál
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
dió 6 dkg
fahéj 1 kávéskanál