Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gizella szelet

Gizella szelet
Gizella szelet
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagynénémtől származik a recept. Attól függően is változik a süti íze, hogy milyen lekvárt használunk fel hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Aki szereti a puncsos sütiket, annak ez is ízleni fog.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral felverjük (nálam közepes fokozaton kb. 5 perc).
  2. A sütőporral és a dióval elkevert lisztet a tojásos részhez keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük a tésztánkat, és készre sütjük. (tűpróba)
  4. Ha megsült a sütink, kifordítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt, kihűtjük.
  5. A kihűlt tésztánkról levágjuk a szélelet, majd félbevágjuk, és kb. 3-3 ek lekvárral(citrom lekvár - de lehet ribizli is) megkenjük a vágási felületet.
  6. A tölteléket elkészítjük: A levágott széleket összemorzsoljuk, hozzáadjuk a diót, lekvárt (sárgabarack lekvár), kekszdarát, jól összekeverjük, majd a rum aromát is hozzáadjuk. 
  7. A tésztánk egyik felére halmozzuk a tölteléket, elkenjük egyenletesen.
  8. A másik tésztafelet ráborítjuk.
  9. A tésztánk tetejét picit belisztezzük, és tálcát helyezünk rá, majd erre egy 1 kg-os súlyt (pl. 1 kg liszt), és legalább 1 éjszakát át egyenletesen nyomatjuk.
  10. Másnap eltávolítjuk a súlyt, a tálcát; majd felszeleteljük, és fahéjas cukorral megszórhatjuk a felületét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32*22 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 377
elküldve: 1
receptkönyvben: 361
elkészítve: 4/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-lekváros szelet, diós szelet citromlekvárral

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mmoncsi
mmoncsi Sun, 2013-09-29 07:00

Kedves Skorpió!

Tegnap délelőtt elkészítettem a sütit szilvalekvárral, és bevallom nem tudtam "1 éjszakán át egyenletesen nyomatni" este már muszáj volt megkóstolni :)
Nagyon finom lett, nem csalódtam. Köszönöm szépen

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2013-09-29 16:01

Kedves Moncsi!
Örülök, hogy ízlik a süti!:)

További jó sütögetést és minden jót kívánok: Skorpió

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sat, 2013-03-30 20:41

Kedves Skorpió!
Nagyon finom a sütid, már másodszor készítettem el! Köszi a receptet, és kellemes húsvétot kívánok!
Gabi

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2013-03-31 22:27

Kedves Nemgabi!
Örülök, hogy ízlik a süti! Már megérte feltenni:)) Kellemes húsvétot, és jó sütögetést !
Üdv: Skorpió

dzsanka94
dzsanka94 Fri, 2011-12-23 17:29

Csodááááááás! (Már a nyalakodásból ítélve... karácsonykor esszük meeeg) Mamám nem szeret sütni, de azt mondta ezt bevezeti családi sütinek! ;D

Skorpió
Skorpió / Skorpió Mon, 2011-12-26 11:03

Kedves Dzsanka94!
Nagyon örülök, hogy neked is megtetszett, és már így is ízlik!
Képzeld, mi is elkészítettük, és most áfonya lekvárt kentünk a piskóták belső felére. Fincsi lett... :)
Ezúton is Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Neked, kedves családodnak, és mindenkinek itt a nosalty.hu körében!

Szép napot: Skorpió

rekbene
rekbene Thu, 2011-11-17 19:14

Köszönöm a receptet,elfogom készíteni, mert szeretem a lekváros diós sütiket!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2011-11-17 22:33

Kedves Rekbene!

Boldog vagyok, hogy elkészíted, örülök, hogy megtetszett a recept :)
Jó sütést, üdv: Skorpió

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2011-11-13 21:04

Kedves Anci!
Örülök, hogy megtetszett a süti:)
Kívánom, hogy Nálatok is olyan kelendő legyen, mint nálunk!:)
Üdvözöllek, és minden jót kívánok: Skorpió

927
tojás 5 db
cukor 25 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
dió 5 dkg
dió 5 dkg
sárgabaracklekvár 5 ek
rum 1 ek
kekszmorzsa 10 dkg
citromlekvár 5 ek