r
Nosalty Logó

Pörkölt diós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anett87
Pörkölt diós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Gyúrt tészta

Kevert tészta

Krém

Öszeállítás

Összesen 1022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Gyúrt tészta

Kevert tészta

Krém

Öszeállítás

Összesen 8185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Gyúrt tészta

Kevert tészta

Krém

Öszeállítás

Összesen 372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    533.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    226 g
  • Koleszterin
    1878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7900.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    3426 mg
  • Nátrium
    1709 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    755.4 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3642 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    1640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3456 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2216 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2464 micro
Összesen 8185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

Gyúrt tészta

Kevert tészta

Krém

Öszeállítás

Elkészítés

Gyúrt tészta

  1. A tej kivételével a hozzávalókat elkezdjük összegyúrni. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen.
  2. A tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és a tepsi aljára fektetjük.

Kevert tészta

  1. A tojássárgáját a porcukorral jól kidolgozzuk, kihabosítjuk.
  2. A keverékbe tesszük a darált diót és a réteslisztet.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is a keverékhez adjuk. Óvatosan összeforgatjuk.
  4. A tojásos keveréket ráöntjük a gyúrt tésztára, és együtt sütjük meg.
  5. A tésztát aranybarnára sütjük. A tojásos réteg vastagabb lesz, így ügyeljünk rá, hogy mindenhol jól átsüljön. Inkább lassan, alacsony hőfokon süssük, hosszabb ideig.

Krém

  1. A pudingból a porcukorral és a tejjel sűrű krémet főzünk.
  2. Amikor kihűlt, robotgéppel belekeverjük a puha vajat.
  3. A krémet a kihűlt tésztára kenjük. A tészta felső rétege felválhat, így benedvesített kenőkést, spatulát érdemes használni.

Öszeállítás

  1. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd megpucoljuk. Kés élével vagy nyújtófával kicsit összetörjük, a krémre szórjuk.
  2. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a süteményre csorgatjuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 10451
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pörkölt diós
Anett87 12 recept

Az egyik kedvenc krémes édességünk. Hűtőben napokig eláll, bár ilyen ritkán szokott történni. :) Elsőre elég összetettnek és macerásnak tűnhet, de megéri a fáradozást.

Hozzávalók

Gyúrt tészta

Kevert tészta

Krém

Öszeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...