r
Nosalty Logó

Szilvalekvár ahogy Évi néni készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Szilvalekvár ahogy Évi néni készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 660 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 7932 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 77 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    622 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 660 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2999.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2005.4 g
  • Cukor
    1872 mg
  • Élelmi rost
    129 mg

VÍZ

  • Összesen
    7463.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    850 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    541 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16076 micro
  • β-crypt
    2970 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6190 micro
Összesen 7932 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát többször átmossuk, kimagozzuk, a cukorral rétegesen megfelelően nagy fazékba tesszük, 1-2 órát állni hagyjuk.
  2. A fűszereket és a citromhéjat egy darabka gézbe kötve a szilva közé tesszük, lassú tűzün elkezdjük forralni, időnként megkevergetve. (Ez eltartott nálam kb 5 órán keresztül. Ekkor eluntam.)
  3. A két csomag zselésítőt a jelentősen besűrűsödött lekvárba tesszük, elkeverjük, forraljuk 1-2 percig, majd kifőzőtt, száraz üvegekbe tesszük, celofánnal, a kupakkal lefedjük, legalább 5 percre fejére állítjuk, majd egy nagy dobozba, vagy edénybe sorba állítjuk papírva csomagolva, takaróval lefedve, és hagyjuk kihűlni. 2-3 nap múlva vesszük ki a dunsztból.
  4. Legjobbhűvös, sötét helyen tárolni.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 324
  • Össznézettség: 88876
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szilvalekvár ahogy Évi néni készíti
Évi néni 1830 recept

Gyermekem a szilvalekvárt kedveli a legjobban, hát nem volt mit várakoznom. Féltem, elfogy a piacon a gyümölcs, visszamegyek a szabadságomról és nem lesz rá időm, -hát gyorsan eltettem ezt a keveset. Ha találkozom a nagyszemű, muskotályos illatossal, akkor persze nem megyek el mellette, de az idén még nem volt szerencsém összefutni vele a piacon. Azt is tudom, hogy az igazi szilvalekvárt fél napig főzik, de nekem ez is bőven elég volt.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kérdezhetek? Én a hagyományos Rézüstben, napig (id?nként napokig) f?v? szilvalekvárhoz vagyok szokva. Nos, ennek az állaga gondolom, hogy hígabb, másabb. No de ezt is lehet sütibe tenni? Lehet együtt sütni a sütivel, nem ázik bele, mint a bolti?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!