Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-őszibarackos szilvalekvár rummal

Fahéjas-őszibarackos szilvalekvár rummal
Fahéjas-őszibarackos szilvalekvár rummal
120 perc / előkészület: 40 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint maradék gyümölcsöt kellett felhasználni a tönkremenetelük előtt. Nekem valahogy ez a 2,5 kg vált be egyszerre megfőzni, így ennyi tisztított gyümölccsel számolok általában. Mivel nem akarom túl édesre, nem teszem bele egyszerre a cukrot és inkább megkóstolom. A rumot már szerettem volna kipróbálni, de sokat nem akartam tenni bele. A fűszereket próbálgatom.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ha különleges ízű lekvárt kívánunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket tisztára mossuk, és kisebb darabokra vágjuk.
  2. Egy vastagabb aljú fazékba tesszük a gyümölcsöket, a citromlét, és közepes lángon elkezdjük főzni, időnként megkeverjük.
  3. Amikor már látható, hogy van lé, mert a szőlő is sok levet ereszt, teszünk rá fedőt. Beletesszük a fűszereket.
  4. Fedő alatt, időnként megkeverve várjuk, hogy jól összeessenek a gyümölcsök. Kb fél órát főzzük így, majd levesszük a fedőt. Gyakran megkeverve még főzzük legalább fél órát, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük.
  5. Visszatesszük a tűzre, beleteszünk kb 20 dkg cukrot, és szinte állandóan keverve főzzük kb 15 percet. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, akkor még mehet bele ízlésünk szerinti mennyiségű cukor.
  6. Beleöntjük a rumot is, és még legalább 15 percet főzzük. Figyeljük az állagát, mert ha már jónak tűnik, levehetjük a tűzről.
  7. Az előre tisztított és sterilizált üvegekbe öntjük, a steril tetőt is rászorítjuk, majd 5 percre fejre állítva hagyjuk.
  8. Száraz dunsztba tesszük másnapig (én egy hűtőtáskát béleltem ki újsággal és jó meleg pléddel).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 797
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, vacsora
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vegyes lekvár, rumos vegyesgyümölcs lekvár, vaníliás vegyes gyümölcslekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

493
szilva 1.5 kg
szőlő 0.5 kg
őszibarack 0.5 kg
rum 0.5 dl
fahéj 1 tk
vaníliaaroma 1 teáskanál
cukor 30 dkg
citrom 1 db