r
Nosalty Logó

Fahéjas-őszibarackos szilvalekvár rummal

Boszi
Fahéjas-őszibarackos szilvalekvár rummal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

493
Kalória
3.7g
Fehérje
120.4g
Szénhidrát
1.2g
Zsír
431.3g
Víz
-
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
111.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2470 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 493 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    602 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    3647 micro
  • β-crypt
    833 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1822 micro
Összesen 2470 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket tisztára mossuk, és kisebb darabokra vágjuk.
  2. Egy vastagabb aljú fazékba tesszük a gyümölcsöket, a citromlét, és közepes lángon elkezdjük főzni, időnként megkeverjük.
  3. Amikor már látható, hogy van lé, mert a szőlő is sok levet ereszt, teszünk rá fedőt. Beletesszük a fűszereket.
  4. Fedő alatt, időnként megkeverve várjuk, hogy jól összeessenek a gyümölcsök. Kb fél órát főzzük így, majd levesszük a fedőt. Gyakran megkeverve még főzzük legalább fél órát, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük.
  5. Visszatesszük a tűzre, beleteszünk kb 20 dkg cukrot, és szinte állandóan keverve főzzük kb 15 percet. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, akkor még mehet bele ízlésünk szerinti mennyiségű cukor.
  6. Beleöntjük a rumot is, és még legalább 15 percet főzzük. Figyeljük az állagát, mert ha már jónak tűnik, levehetjük a tűzről.
  7. Az előre tisztított és sterilizált üvegekbe öntjük, a steril tetőt is rászorítjuk, majd 5 percre fejre állítva hagyjuk.
  8. Száraz dunsztba tesszük másnapig (én egy hűtőtáskát béleltem ki újsággal és jó meleg pléddel).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 80 p

Megint maradék gyümölcsöt kellett felhasználni a tönkremenetelük előtt. Nekem valahogy ez a 2,5 kg vált be egyszerre megfőzni, így ennyi tisztított gyümölccsel számolok általában. Mivel nem akarom túl édesre, nem teszem bele egyszerre a cukrot és inkább megkóstolom. A rumot már szerettem volna kipróbálni, de sokat nem akartam tenni bele. A fűszereket próbálgatom.

További receptek

Citrusos sárgabarackdzsem

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek