r
Nosalty Logó

Szilvagombócos koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvagombócos koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére a morzsához

Összesen 754 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére a morzsához

Összesen 4529 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére a morzsához

Összesen 222 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 754 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3714.6 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.3 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1522 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 4529 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére a morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. (Ha porból készítjük, akkor beleszórjuk a lisztbe.)
  2. Hozzáadjuk a liszthez a felfuttatott élesztőt, a cukrot, csipetnyi sót, a felolvasztott margarint és a maradék langyos tejet. Közepesen kemény, jól formálható tésztát dagasztunk belőle. (Akkor jó, ha a tészta elválik az edénytől és a kezünkről.)
  3. Langyos helyen kelesztjük. (Akkor jó, ha kb. duplájára dagadt, ez kb. 30-40 perc)
  4. Amíg kel, összekeverjük a töltelékhez valókat. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a tojássárgáját.
  5. A szilvákat kimagozzuk, a mag helyére 1-1 kockacukrot teszünk.
  6. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, így juttatunk bele levegőt a további keléshez.
  7. 10 egyforma részre osztjuk és gombócot formálunk belőle.
  8. Egy kivajazott, nagyméretű kuglófformába körberakjuk.
  9. Közepükbe mélyedést készítünk. Ebbe tesszük bele a túrókrémet. Minden gombócra rakunk 1 szilvát, amit egy kicsit bele is nyomkodunk.
  10. Az omlós morzsához valókat összedolgozzuk és a sütemény tetejére egyenletesen kézzel elmorzsolgatjuk.
  11. Előmelegített sütőben (190 fok, légkeveréses 170 fok) kb. 40 perc alatt megsütjük.
  12. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8625
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi szülinapozásra sütöttem, legnagyobb unokaöcsém szórakoztatására.  A Prima Konyha magazinban találtam rá erre a receptre. Kicsit macerás, de megéri!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére a morzsához

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek