Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szerelmes tiramisu torta

Szerelmes tiramisu torta
Szerelmes tiramisu torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves Mindenki!

Evvel a tortával páromnak kedveskedtem egy délutáni gőzölgő kávé mellé. Ha megkóstolod, személyes kedvenceddé válik, mert abbahagyhatatlan, és mind amellett nem túl édes, krémes, habos finomság! Ezt a receptet én saját magam alkottam, és máshol nem található.Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 12 adag

Piskóta 1

Piskóta 2

Krém 1

Krém 2

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta 1

  1. 8 tojást szétválasztunk.
  2. A sárgáját a kétféle cukorral összedolgozzuk habosra, ezután a kakaóport, a lisztet, az olajat, a sütőport, a vizet beletesszük, és összekeverjük.
  3. Majd összedolgozzuk a kemény habbá felvert fehérjével.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180°-on 20-25 percet sütjük.

Piskóta 2

  1. 4 tojást szétválasztunk.
  2. A sárgáját a kétféle cukorral összedolgozzuk habosra, ezután az instant kávéport, a lisztet, az olajat, a sütőport, a vizet beletesszük, és összekeverjük.
  3. Majd összedolgozzuk a kemény habbá felvert fehérjével.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180°-on 20-25 percet sütjük.

Krém 1

  1. A tejet a főzés nélküli vaníliás pudingporral összekeverjük.
  2. Ezután a mascarpone-t beledolgozzuk.
  3. Hulala tejszínt felverjük.
  4. Beletesszük a vaníliás-mascarponés krémbe.
  5. Ezután a zselatint elkészítjük.
  6. Majd ha kihűlt a zselatin langyosra, belekeverjük az elkészített hulala tejszínes keverékhez.

Krém 2

  1. A tejet a főzés nélküli tiramisu pudingporral összekeverjük.
  2. Ezután a mascarpone-t beledolgozzuk.
  3. Hulala tejszínt felverjük.
  4. Beletesszük a tiramisu ízű pudingot a mascarponés krémbe.
  5. Ezután a zselatint elkészítjük.
  6. Majd ha kihűlt a zselatin langyosra, belekeverjük az elkészített hulala tejszínes, tiramisus keverékhez.

Összeállítás+díszítés

  1. A 8 tojásos tortalapot kettévágjuk, majd ha kihűlt, rátesszük a vaníliás-tejszínes krémet.
  2. Miután a 4 tojásos tortalap is kihűlt, rátesszük a vaníliás krémre.
  3. Erre a tiramisus krém kerüljön.
  4. Majd rá tesszük a kettévágott tortalap másik felét is.
  5. Felverjük a hulala tejszínt.
  6. A tortát bevonjuk a tejszínnel.
  7. Tetszés szerint díszítjük, majd a legvégén cukrozatlan kakaóporral meghintjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 750
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Letti 86

Mióta szakács: 2017.06.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávétorta, pudingtorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

466
tojás 8 db
finomliszt 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 50 g
napraforgó olaj 1 ek
víz 1 evőkanál
sütőpor 1 kávéskanál
cukor 14 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 4 db
finomliszt 2.5 dkg
instant kávé 3 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
víz 1 ek
sütőpor 1 kávéskanál
cukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
növényi habtejszín 250 ml
zselatin 2 ek
víz 1 dl
mascarpone 125 g
tej 2.5 dl
pudingpor 1 tasak
növényi habtejszín 250 ml
zselatin 2 ek
víz 1 dl
mascarpone 125 g
tej 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
növényi habtejszín 150 ml