r
Nosalty Logó

Gyümölcsös tiramisu torta

Ssofy
Gyümölcsös tiramisu torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

459
Kalória
7.6g
Fehérje
44g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
86.1g
Víz
100.1g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
32.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5507 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    330.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    527.5 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1033 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1932 micro
  • β-crypt
    451 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1109 micro
Összesen 5507 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

  1. Az eperszemeket megmossuk, csumájukat kitépjük, majd félbe-negyedbe vágjuk őket, nagyságuktól függően. (Télen nyugodtan meggybefőttel is készíthető.) Az őszibarackbefőtt levét leszűrjük, egy dl-t félreteszünk belőle, és a barackokat lecsepegtetjük. Ha lapzselatint használunk (én porral szoktam), akkor a lapokat fél dl hideg vízben felpuhítjuk.
  2. A tojássárgákat és a porcukrot meleg vízfürdőben csak addig keverjük, amíg cukor teljesen el nem olvad, aztán jéghideg vízbe állítva kihűtjük. A mascarponét habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tojáskrémet és a fahéjat.
  3. A zselatint a félretett befőttlével mérsékelt tűzön éppen csak felolvasztjuk, majd picit várunk, hogy hűljön (Fontos, hogy csak picit várunk, mert különben a zselatin összeáll, de ha rögtön tennénk bele, akkor a mascarpone is eléggé folyós lenne). Belekeverünk egy, majd még egy nagyobb kanál mascarponés krémet, hogy elkeveredjenek, majd gyors mozdulatokkal a mascarponés krém egészéhez keverjük. A hideg tejszínt felverjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a mascarponés krémhez. (Fontos, hogy a tejszín jó hideg legyen, különben tapasztalatom szerint nem lehet felverni!)
  4. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. Egy dl hideg vízben feloldjuk a kávégranulátumot, aztán hozzáadjuk a rumot. Egyenként megmártjuk benne a babapiskóták egyik felét, majd kibéleljük vele a tortaforma alját. Rásimítjuk a krém egyharmadát, éppen hogy csak ellepje a piskótákat, majd magházukkal lefelé belenyomjuk a barackokat (Ha vastagnak ítélem meg, akkor ketté szoktam vágni őket). A forma oldalára vágott felükkel kifelé rakjuk az epreket, a maradékot pedig a barackok közé szórjuk.
  5. A gyümölcs tetejére simítjuk a maradék krém kevesebb, mint a felét, hogy a gyümölcsöket épphogy ellepje. Ezután az előző sorra merőlegesen következik még egy sor kávéba mártott piskóta, végül pedig a maradék krém. A krém tetejét szabálytalanra szoktam simítani (mert úgy jobban mutat majd rajta kakaó), ezután 12 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálaláskor lehúzzuk a tortáról a karikát és a sütőpapírt, majd kakaóval vastagon megszórjuk a tetejét egy szűrő segítségével. Tálaláskor pár szem gyümölccsel is díszíthetjük. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p

Ez az egyik legkedvesebb tortám, ugyanis mindig biztos siker volt eddig, arról nem is beszélve, hogy 45 perc alatt elkészíthető. Először 18 évesen készítettem el, és egyből a család kedvence lett. A hagyományos tiramisúnál a gyümölcsök, a tejszín és a kevésbé kávés ízvilág miatt könnyedebb, úgyhogy a kevésbé édes szájúaknak is ajánlom. :) Nagyon fontos, hogy a hűtési fázisokat betartsuk, valamint, hogy a tejszínt jó előre behűtsük, mert ha nem lesz elég szilárd a krém, akkor a piskóták felúsznak a tetejére.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...