Nosalty Logó

Szénhidrátcsökkentett tiroli rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
anyucika26
Szénhidrátcsökkentett tiroli rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A rétestöltelékhez

Összesen 929 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A rétestöltelékhez

Összesen 2787 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A rétestöltelékhez

Összesen 251 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1452.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 929 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    136.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4358.5 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    1628 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1005 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    987 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 2787 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 251 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A rétestöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat kenyérsütőgép üstjébe pakoljuk, és elindítjuk a dagasztást. Az élesztőt nem futtatjuk fel, csak a liszt tetejére morzsoljuk.
  2. Nem túl lágy, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ha keménynek bizonyul, tegyünk még bele tejet.
  3. Miután kész a dagasztás, 30 percet hagyjuk pihenni a kikapcsolt gépben, de előtte cipóvá formázzuk, hogy szép egyenletes legyen a felülete.
  4. Közben a puha vajat alaposan összekeverjük az 1 ek liszttel.
  5. Kinyújtjuk a megkelt tésztát 2-3 mm vastagra. Megkenjük a lisztes vajjal, majd feltekerjük, mint egy beiglit.
  6. Félbevágjuk, majd 2 órára letakarva betesszük a hűtőbe.
  7. 2 óra pihenés után mindkét darabot kb. 28 cm széles, és olyan hosszú téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi, amiben sütjük.
  8. A kinyújtott tészta 1/4-ét (kb. egy 7 cm-es csíkot) levágunk, és félreteszünk.
  9. A tésztát megszórjuk egy kevés grízzel, és a szélére egy csíkban rátesszük a túrós tölteléket, majd feltekerjük. Óvatosan beletesszük a tepsibe őket. Ezután a maradék két csíkon végigtoljuk a tésztarácsozót, és óvatosan kissé széthúzva rátesszük a rétesek tetejére.
  10. További 20 percet pihentjük a sütőben, majd megkenjük a maradék tojással, és visszatesszük a sütőbe, amit kb. 180 fokra állítunk. 45 percig sütjük, szép pirosra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5267
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

anyucika26 10 recept

Egészséges élet, egészséges ételek. Mindent, ami régen a kedcencem volt fehér lisztesen, átalakítok szénhidrátcsökkentetté. Ismét egy tökéletes eredmény!

Hozzászólások

v.zsuzsi

Szia! Csak azt szeretném kérdezni, hogy hideg (és nem el?melegített) süt?ben kezdjük el sütni? Azt gondolom így lesz majd leveles. Nem ismerem ezt a fajta rétes receptet, de jónak találom, úgy hogy mentem is. Köszönöm.

anyucika26

Kedves Zsuzsi! Igen hideg süt?ben kezdtem sütni. Üdv: Nóra

Zsanna-manna

Szia! Az egy teáskanál cukrot is elhagyhatod (így még diétásabb), helyette használhatsz fruktózt (mondjuk feleannyit, mert édesebb). Édesít?szerek közül ez az egyetlen, amit kelt tésztákhoz lehet használni. Üdv, Zsanna

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A rétestöltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.