Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szénhidrátcsökkentett tiroli rétes

Szénhidrátcsökkentett tiroli rétes
Szénhidrátcsökkentett tiroli rétes
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges élet, egészséges ételek. Mindent, ami régen a kedcencem volt fehér lisztesen, átalakítok szénhidrátcsökkentetté. Ismét egy tökéletes eredmény!

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A tészta kenéséhez

A rétestöltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat kenyérsütőgép üstjébe pakoljuk, és elindítjuk a dagasztást. Az élesztőt nem futtatjuk fel, csak a liszt tetejére morzsoljuk.
  2. Nem túl lágy, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ha keménynek bizonyul, tegyünk még bele tejet.
  3. Miután kész a dagasztás, 30 percet hagyjuk pihenni a kikapcsolt gépben, de előtte cipóvá formázzuk, hogy szép egyenletes legyen a felülete.
  4. Közben a puha vajat alaposan összekeverjük az 1 ek liszttel.
  5. Kinyújtjuk a megkelt tésztát 2-3 mm vastagra. Megkenjük a lisztes vajjal, majd feltekerjük, mint egy beiglit.
  6. Félbevágjuk, majd 2 órára letakarva betesszük a hűtőbe.
  7. 2 óra pihenés után mindkét darabot kb. 28 cm széles, és olyan hosszú téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi, amiben sütjük.
  8. A kinyújtott tészta 1/4-ét (kb. egy 7 cm-es csíkot) levágunk, és félreteszünk.
  9. A tésztát megszórjuk egy kevés grízzel, és a szélére egy csíkban rátesszük a túrós tölteléket, majd feltekerjük. Óvatosan beletesszük a tepsibe őket. Ezután a maradék két csíkon végigtoljuk a tésztarácsozót, és óvatosan kissé széthúzva rátesszük a rétesek tetejére.
  10. További 20 percet pihentjük a sütőben, majd megkenjük a maradék tojással, és visszatesszük a sütőbe, amit kb. 180 fokra állítunk. 45 percig sütjük, szép pirosra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24×35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 961
elküldve: 3
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

anyucika26

Mióta szakács: 2012.09.10.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós rétes, diétás rétes, tiroli rétes

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Sun, 2013-09-29 19:01

Szia!
Az egy teáskanál cukrot is elhagyhatod (így még diétásabb), helyette használhatsz fruktózt (mondjuk feleannyit, mert édesebb). Édesítőszerek közül ez az egyetlen, amit kelt tésztákhoz lehet használni.
Üdv,
Zsanna

v.zsuzsi
v.zsuzsi Wed, 2013-01-23 10:20

Szia!
Csak azt szeretném kérdezni, hogy hideg (és nem előmelegített) sütőben kezdjük el sütni?
Azt gondolom így lesz majd leveles. Nem ismerem ezt a fajta rétes receptet, de jónak találom, úgy hogy mentem is. Köszönöm.

927
diabetikus liszt 30 dkg
0.5 tk
édesítőszer 1 ek
cukor 1 teáskanál
élesztő 1.5 dkg
tej 2 dl
tejföl 80 g
vaj 3 dkg
tojás 0.5 db
vaj 8 dkg
diabetikus liszt 1 evőkanál
tojás 0.5 db
tehéntúró 25 dkg
édesítőszer 1 ek
tojássárgája 1 db
búzadara 1 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 1 marék