r
Nosalty Logó

Tiroli Rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiroli Rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaptésztához

Az alaptészta lekenéséhez

A túrós töltelékhez

A meggyes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 1031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaptésztához

Az alaptészta lekenéséhez

A túrós töltelékhez

A meggyes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 8243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaptésztához

Az alaptészta lekenéséhez

A túrós töltelékhez

A meggyes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.5 g

Zsír

  • Összesen
    501.6 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    193 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8334 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    2381 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1985 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.6 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1389.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    542 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3611 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 8243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Az alaptésztához

Az alaptészta lekenéséhez

A túrós töltelékhez

A meggyes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. A hozzávalókat összeállítjuk, de az ecet adagolás előtt valamennyi lisztet már adjunk a tejhez, mert különben összemegy a tej.
  2. Lágy, finom állagú tésztát kell, hogy kapjunk, jól kidolgozzuk, hólyagosra.
  3. A kidolgozott rétestésztát 6 db kis cipóra elosztjuk.
  4. Az alaptészta lekenéséhez a zsírt és a lisztet, jól kikavarjuk.
  5. A kb. 50 cm átmérőjűre kinyújtott alaptésztára kenjük, és így rétegezve a 6 db-ot egymásra fektetjük. A legfelső tésztalapot, már nem kenjük be zsírral.
  6. Letakarjuk ruhával, és egy éjszakán át meleg szobában pihentetjük.
  7. Másnap kézzel asztallap nagyságúra kinyújtjuk és tetszőlegesen töltjük.
  8. A töltelék csíkokat egyszer a tésztába burkoljuk, majd akkora tésztát vágunk még a töltelékrúdhoz, hogy kettéhajtva a töltelékrúd felét díszítse.
  9. A tetejét tojással lekenjük, de vigyázzunk, hogy a hajtott tésztasáv széléhez ne érjen tojás, mert akkor nem nyílik szépen ki a tészta a tetején.
  10. 170 - 180 fokon sütötjük 7 perc alsó, és egy 10-15 perc alsó-felső sütés szükséges.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 39841
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Ajánló

Bátran ajánlom mindenkinek. Drága Mamim receptje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tűnhet egyszerűnek, de megéri vele pepecselni... A nyújtásnál, óvatosan, alányúlva, "lobogtatva" kell húzni a tésztát kézfejjel. Türelemjáték, és jó ha van egy segítőtárs. :) Én a meggyes töltelék alá, a tésztára szoktam szórni egy kis zsemlemorzsát, ne hogy eláztassa a tésztát, de fontosnak tartom, az almát, és a meggyet is alaposan kinyomkodni, és lecsepegtetni.  Ettem már olyan rétest, amiben búzadara volt a meggyes tölelékben. Hát, nem igazán jött be.   

Hozzávalók

Az alaptésztához

Az alaptészta lekenéséhez

A túrós töltelékhez

A meggyes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...