r
Nosalty Logó

Tiroli Rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiroli Rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaptésztához

Az alaptészta lekenéséhez

A túrós töltelékhez

A meggyes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 1031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaptésztához

Az alaptészta lekenéséhez

A túrós töltelékhez

A meggyes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 8243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaptésztához

Az alaptészta lekenéséhez

A túrós töltelékhez

A meggyes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.5 g

Zsír

  • Összesen
    501.6 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    193 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8334 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    2381 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1985 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.6 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1389.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    542 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3611 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 8243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Az alaptésztához

Az alaptészta lekenéséhez

A túrós töltelékhez

A meggyes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. A hozzávalókat összeállítjuk, de az ecet adagolás előtt valamennyi lisztet már adjunk a tejhez, mert különben összemegy a tej.
  2. Lágy, finom állagú tésztát kell, hogy kapjunk, jól kidolgozzuk, hólyagosra.
  3. A kidolgozott rétestésztát 6 db kis cipóra elosztjuk.
  4. Az alaptészta lekenéséhez a zsírt és a lisztet, jól kikavarjuk.
  5. A kb. 50 cm átmérőjűre kinyújtott alaptésztára kenjük, és így rétegezve a 6 db-ot egymásra fektetjük. A legfelső tésztalapot, már nem kenjük be zsírral.
  6. Letakarjuk ruhával, és egy éjszakán át meleg szobában pihentetjük.
  7. Másnap kézzel asztallap nagyságúra kinyújtjuk és tetszőlegesen töltjük.
  8. A töltelék csíkokat egyszer a tésztába burkoljuk, majd akkora tésztát vágunk még a töltelékrúdhoz, hogy kettéhajtva a töltelékrúd felét díszítse.
  9. A tetejét tojással lekenjük, de vigyázzunk, hogy a hajtott tésztasáv széléhez ne érjen tojás, mert akkor nem nyílik szépen ki a tészta a tetején.
  10. 170 - 180 fokon sütötjük 7 perc alsó, és egy 10-15 perc alsó-felső sütés szükséges.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 36502
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Ajánló

Bátran ajánlom mindenkinek. Drága Mamim receptje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tűnhet egyszerűnek, de megéri vele pepecselni... A nyújtásnál, óvatosan, alányúlva, "lobogtatva" kell húzni a tésztát kézfejjel. Türelemjáték, és jó ha van egy segítőtárs. :) Én a meggyes töltelék alá, a tésztára szoktam szórni egy kis zsemlemorzsát, ne hogy eláztassa a tésztát, de fontosnak tartom, az almát, és a meggyet is alaposan kinyomkodni, és lecsepegtetni.  Ettem már olyan rétest, amiben búzadara volt a meggyes tölelékben. Hát, nem igazán jött be.   

Hozzávalók

Az alaptésztához

Az alaptészta lekenéséhez

A túrós töltelékhez

A meggyes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek