Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres morzsás süti gesztenyével

Szedres morzsás süti gesztenyével
Szedres morzsás süti gesztenyével
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre jó sok, finom, friss és szép nagy szedrek vannak a bokron, ezért elsőnek mini muffint készítettünk próbának, most, mikorra mennyiség lett a bokron, már jöhetett a morzsás pite, a már bevált, szeretett sütink készítése.
Sikerült: illatos, kellemes, jellegzetes szedres ízű finom süti készült belőle. Már csak pár kocka van :-).

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

ajánlat

A gesztenyés krém és étcsoki helyett túrókrémet is készíthetünk, vagy vaníliás pudingra is tehetjük a szedret,- de akkor a tésztát a sütés után kenjük meg a kész pudinggal, és már nem sütjük a pudinggal és gyümölccsel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsiket olajjal kikenjük, és sütőpapírral kibéleljük.
  2. Egy tálban elkészítjük a tésztát: a lisztet, sót, a puha vajat, a tojást, a citrom héját, a citrom kifacsart húsos levét, a vaníliás cukrot, a cukrot és a sütőport géppel alaposan simává dolgozzuk össze.
  3. Egy másik tálban a gesztenyét villával jól összetörjük, és a habtejszínnel, rumaromával a gép segítségével alaposan sima krémmé keverjük ki.
  4. A csokoládét egy vágódeszkán durvára vágjuk éles késsel.
  5. Egy tálban elkészítjük a morzsát: a lisztet, a puha vajat, sót, cukrot, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot kézzel összegyúrjuk morzsás állagúra jó alaposan.
  6. Szűrőbe téve, lemossuk a szedret, hagyjuk lecsepegni.
  7. A géppel simává kevert tésztát beleöntjük a tepsibe, és szépen elegyengetjük, rásimítjuk a gesztenyés krémet, rászórjuk egyenletesen a durvára darabolt csokoládét.
  8. Most tesszük rá jó sűrűn a szedret, sorban egymás mellé, és egyenletesen, kézzel rámorzsoljuk a tetejére készült morzsatésztát.
  9. Betesszük a sütőbe a középső rácsra, és készre sütjük. Bent hagyjuk kihűlni a sütit, majd kivesszük, és teljesen az asztalon fog kihűlni a sütemény, amit az utolsó 10 percre a szeletelés előtt a hűtőbe tehetünk, így sokkal könnyebb lesz szeletelni.     
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 081
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szedres morzsás sütemény, gesztenyekrémes-szedres morzsás süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-07-02 08:15

Kedves Sütőtök89!

Köszönöm szépen, remélem, hogy elkészítés után Neked is ízleni fog.:-)
Szép nyári napot kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-08-05 20:11

Kedves Anzsalej!
Hát vedd ki nyugodtan azt a raklap vajat, és formáld át úgy, ahogyan azt Te szeretnéd, nem lesz vele semmi gond,tegyél bele kis raklappal, vagy picivel: :-)))))
Próbáld ki kevesebbel:-)))
S igen, valóban finom:-))
Remélem, sikerül, sok sikert kívánok, és nagyon szép napos, nyárias hétvégét!
Éva-Anyóca

Anzsalej
Anzsalej Fri, 2011-08-05 16:25

Jaj kedves Éva Anyóca ez pompásan fest és isteninek tűnik! Első olvasásra annyi "bajom" van vele, hogy egy raklap vaj szükségeltetik hozzá. Márpedig én is mindenhova azt használok. De ettől függetlenül el lesz készítve. Nyaaaammmiiii............

1705
finomliszt 50 dkg
1 csipet
teavaj 25 dkg
tojás 7 db
citrom 1 db
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 ek
gesztenyemassza 250 g
habtejszín 2.5 dl
rumaroma 5 ml
étcsokoládé 90 g
szeder 40 dkg
finomliszt 30 dkg
teavaj 20 dkg
1 csipet
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert