r
Nosalty Logó

Szalagos fánk Nemes Valitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szalagos fánk Nemes Valitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2238 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 8949 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 357 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 2238 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.7 g

Zsír

  • Összesen
    557.8 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    229 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    164 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3772.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 8949 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 357 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe, majd hozzáadjuk a tojásokat, a maradék cukrot, sót, a többi langyos tejet felváltva a langyos vajjal.
  2. Összegyúrjuk az egészet, jól kidagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Deszkára kiborítjuk, kicsit ellapogatjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és még így kelesztjük kb. fél órát.
  4. Az olajat felforrósítjuk, a fánkokat felfordítjuk, alul az ujjunkkal lyukat nyomunk bele, és úgy sütjük, először letakart edényben, majd levesszük a fedőt, és megfordítjuk a fánkokat. Vigyázzunk, ne hirtelen süssük, mert a közepe nem sül át!
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16165
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.

Ajánló

Leves után második fogásként, desszertként vagy egyszerűen vasárnap délután.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hirtelen ötlet volt, hazajöttek a gyerekek, és mindenki szereti a fánkot, a recept a fejemben volt.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

nagyon jó lett a tésztája, hólyagos, puha :) most kel a szaggatás után alig várja a 4 gyerk?cöm hogy tálaljam! köszi a recpetet!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen, nem fogtok csalódni benne, én már mindig ezt a receptet használom ha fánkot akarok sütni. jó sütögetést Vali

Törölt felhasználó

Szeretném kérdezni,hogy finomlisztb?l készíted? Én abból készítettem de elég s?r? a tésztája, nem tudom miért. Marika

Törölt felhasználó

rendes finomlisztb?l készítem, ha s?r?nek látod a tésztáját, tegyél kicsit több tejet hozzá, lassan adagold és közben dagaszd a tésztáját. Biztos sikerülni fog, sok sikert kívánok

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek