Nosalty Logó

Becsvölgye szalagos fánkja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Becsvölgye szalagos fánkja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 2114 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 8456 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 341 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 2114 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    464 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7840.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    1118 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    4794 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    910.7 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 8456 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 341 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Fél liter tejet meglangyosítunk 1 evőkanál cukorral,majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megfuttatjuk.
  2. A lisztet beleszitáljuk egy tálba (így levegősebb lesz).
  3. Rászórjuk a másik evőkanál cukrot, a sót, az egész tojást, a felfuttatott élesztős tejet, és1 kk rumot.
  4. Elkezdjük kidolgozni, és fokozatosan hozzáadjuk a maradék langyos tejet és az étolajat. (Én robotgép dagasztó lapátjával csináltam, se túl lágy, se túl kemény tészta legyen).
  5. A kidolgozott tésztát hagyjuk duplájára kelni meleg helyen.
  6. Majd jól meglisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és egymástól távolabb hagyjuk fél órát kelni letakarva. (Én ásványvizes flakont vágtam félbe, és azzal szaggattam.)
  7. Ha megkelt, jó bő olajban kisütjük. Az olaj legyen kellően meleg, egy pici darabbal meg lehet próbálni. A tészta közepébe egy kis mélyedést nyomunk, és a felső felével rakjuk az olajba (nem kell fedő), ha megsült az egyik fele, megfordítjuk.
  8. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön, bár ez a tészta nem lesz olajos.
  9. Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.
  10. Ebből a mennyiségből kb. 26-30 db lesz, ki mekkorára szaggatja.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 56386
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Receptkategóriák

Én a receptet egy régi "Príma konyha" újságból készítettem, és ott ez volt a neve Becsvölgye fánkja, és hű maradtam az eredeti recepthez. Szerintünk nagyon finom és nem olajos fánk tészta, foszlós, szalagos. Én még nem sütöttem fánkot, de mikor ezt a receptet kipróbáltam, nagyon jól sikerült elsőre, és mindenkinek ízlett, ezért másodszor is megcsináltam, és megint jó lett, ezért tettem fel a receptet. Nagyon egyszerű, könnyű és finom, nyugodtan kipróbálhatjátok.

Hozzászólások

lulababa

Tökéletes recept :-)

Sunaj

Mivel mi ketten vagyunk a mamával nekünk ez a mennyiség sok lenne. Tudnál nekem tanácsot adni a mennyiség csökkentésére. Még soha nem csináltam fánkot így nem merem egyedül kiokoskodni.

edyt72

Szia.Oszd el az adagot mindenbol 2-vel es ugy keszitsd.Sok sikert.Ird meg ha sikerult. A tojas mehet az 1 db . 8 dl tej (ha van házi tej, ha nincs, magasabb zsírtartalmú a jó)=4 dl tej 2 ek kristálycukor=1 ek cukor 1 kg finomliszt+1/2(fel kilo) liszt 3 dkg éleszt?=1,5dkg eleszto 1 csapott ek só= mokkaskanal so 1 egész tojás=1 tojas= 1 ek olaj=fel evokanal olaj 1 kk rum vagy rumaroma =izles szerint

Sunaj

Köszönöm, jelentkezem!

Máténagyi

ezt a receptet én is ismerem!Azóta csak ezt használom fánkhoz,és még sosem,,sikerült,,el rontani!:-))

Törölt felhasználó

Sziasztok !Nem kevés az egy tojás? Minden más fánkreceptben 5-6 tojást is írnak. Bár ennek csak örülni lehet, ilyen tojás árak mellett! Mindenképpen kipróbálom. Helló!

Tmea

Azok a receptek a nem jók, amelyekhez egy vagon tojást írnak. Teljesen felesleges! A kelt tésztákhoz nem kell tojás! Nagyanyáink tojás nélkül is isteni kelt tésztákat tudtak gyúrni. Elég hozzá az egy tojás! Nyugodtan állj neki, ne félj! :-)

tatilu

1 tojással is tökéletes!Én a kelt tésztába sohasem teszek tojást!

Törölt felhasználó

Valóban nagyon jó a recept, finom fánkot sütöttem, de nekem a fele adagból is kijött kb 25 darab, pedig normál méret? fánkok lettek! Köszönet a beküld?nek!

Törölt felhasználó

Hétvégén megsütöttem! Nagyon finom lett, biztosan megtartom ezt a receptet! Nem gy?ztem begy?jteni a család dicséreteit, ebb?l juttatok neked is! :)

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept,köszönöm!

Törölt felhasználó

Na most én is nekiugrom. Remélem, jó lesz! :-)

Törölt felhasználó

Most készült el, isteni lett! Köszönöm szépen a feltöltést!

bejare

Szuper lett:) Könny?,egyszer?,és nagyon finom:)

Törölt felhasználó

Kedves Napocska ! Nem vagyok nagy fánksüt?, de ez a recept ..... Most lett kész, pik pakk ment minden, fél adag is b?ven sok lett / kett?nknek: ) Isteni, csak gratulálni tudok, hogy ezt megosztottad velünk ! Eperlekvárral falom !

Törölt felhasználó

Kedves Napocska! Próbáltam már fánk receptet, de hiába írta, ilyen-olyan szalagosra sikerül, eddig nekem nem ment. (Nem mintha ez lenne a lényeg, hanem ugye az íz.) Ezzel azonban sikerült. Nagyon ízlett nekünk, és kicsit a só-cukor arányt használva lángosnak is ezt a receptet fogom csinálni:).

noemicskee

Aki jo fankot akar csinalni annak csak ajanlani tudom ezt a receptet. En millio egyet kiprobaltam de ez tokeletesre sikerult. Koszonom Napocska

Törölt felhasználó

Nagyon örülök neki,köszi a visszajelzést:)

Karulino

Kipróbáltam, finom lett, köszönöm.

Törölt felhasználó

SZIA NAPOCSKA! ILYEN JÓL FÁNKOM MÉG NEM SIKERÜLT. KÖSZÖNÖM A CSALÁDOM NEVÉBEN IS. TOVÁBBRA IS OSZD MEG A TUDÁSOD SOK EMBERNEK SZERZEL ÖRÖMET..ÜDVÖZLETTEL:MÁRTI BÉKÉSCSABÁRÓL!!

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek