r
Nosalty Logó

Berliner fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Berliner fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 6482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    408.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4265 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    2572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.5 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    128 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 6482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálba kimérjük, és jól összedagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen 45 percet pihentetjük.
  2. A pihentetés után munkafelületre borítjuk a tésztát, és lazán összegyúrjuk.
  3. Mérleg segítségével kb. 7 dkg-os adagokra mérjük a tésztát, majd gombócokat alkotunk. A munkafelületen tenyerünkkel körkörös mozdulatokat teszünk, ameddig szép egyenletes gombócok lesznek.
  4. Lisztezett felületre helyezzük a kész gombócokat. Enyhén lelapítjuk őket, konyharuhával letakarjuk. Ameddig dupla nagyságúra kel, addig pihentetjük meleg helyen.
  5. Miután megkelt a tészta, még 10 percre betesszük a hűtőbe. Egy réteg alakul ki a hűtés alatt, azért fontos.
  6. Közben 170 fokra fölmelegítjük a napraforgó olajat. Fakanál nyelével vagy hurkapálcikával ellenőrizhetjük az olaj melegségét, amikor már nagyon gyöngyözik a próbaképpen beletett fakanál nyele, akkor elérte a sütési hőfokot az olajunk.
  7. A berliner fölső felét rakjuk a forró olajba, egy fedőt helyezünk az edényünkre. Miután átfordítottuk, a fánkot fedő nélkül sütjük. Elég nagy fánkok lesznek, azért ügyeljünk rá,hogy jól átsüljenek.
  8. Konyhai törlőpapírra kiszedjük, a tetejét mindjárt megszórjuk kristálycukorral. Porcukorral csak tálalás előtt szórjuk meg. Ezzel az eljárással még másnap is szép marad a cukrozás a tetején, nem olvad rá.
  9. Habzsák segítségével szitán átpasszírozott, nem darabos lekvárral vagy krémmel is megtölthetjük. Én ezt a lehetőséget kihagytam, meghagytam az egyéni választás lehetőségét, és inkább tunkoltunk. Kb. 12 db fánk lesz a végeredmény.
  10. jó étvágyat
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12135
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Berliner fánk
Éva házias konyhája 159 recept

Nem a fánkszaggatós formával készített, hagyományos receptet osztok meg itt. A német konyha hagyományosabb elkészítési módjával ismerkedünk meg. Ami talán könnyebb is, mert ugyan itt is jól meg kell dolgozni a tésztát, de nem annyira, mint ahogy nagyanyáik szokták mondani. Majd ha már csöpög az izzadság, akkor lesz jó a tésztánk, ami azért nagyon fárasztó eljárás. (Azért a mai házi asszonyoknak már a rengeteg gépi segítség miatt könnyebb dolga van.) Viszont ennek a fánktésztának az elkészítése valóban nagyon egyszerű. A sikerélmény sem marad el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek