Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk Vivuctól

Szalagos fánk Vivuctól
Szalagos fánk Vivuctól
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon megkívántam a fánkot, így hát gyorsan beszaladtam a boltba, vettem párat. Hazaérve, már fánkra éhezve, beleharaptam, de nem erre az ízre vágytam.

Ezért hát nem volt mit tenni, sütnöm kellet itthon! És láss csodát, erre az ízre és állagra vágytam:)

Süssétek, kóstoljátok!

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk cukros, langyos tejben, teszünk a tetejére egy csipet lisztet.
  2. Minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk, és összedolgozzuk. Egy lágy, ragacsos tésztát kell kapnunk, ne ijedjünk meg. Letakarva kelesszük a duplájára. Vigyázzunk, hogy ne keljen túl.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Majd a kiszaggatott fánkokat letakarva kelni hagyjuk még 30 percig.
  4. Felforrósított (kb. 160 fokos) zsírba/olajba a kelésnél felül lévő oldalával kezdve belehelyezzük, majd néhány perc múlva megfordítva készre sütjük.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 607
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vivuc

Mióta szakács: 2014.07.17.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagyományos fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

505
finomliszt 35 dkg
tojássárgája 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
tej 2 dl
cukor 2 ek
friss élesztő 3 dkg
rumaroma 10 ml
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 6 dkg