Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos kukoricakeksz forró csokival

Narancsos kukoricakeksz forró csokival
Narancsos kukoricakeksz forró csokival
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajándékba vagy csak úgy délutánra tea, forró csoki mellé. :)

hozzávalók / 10 adag

A kukoricakekszhez

A forró csokihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat elmorzsoljuk a cukorral, lisztekkel, majd hozzádolgozzuk a narancshéjat és a tojásokat. Folpackba burkolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 190 fokra.
  3. A tésztát diónyi gombócokra formáljuk és a tepsire helyezzük őket. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sülnek.

Forró csoki készítése:

  1. A csokoládét megolvasztjuk, felöntjük tejszínnel, majd egy kis tejjel, hogy mégse legyen olyan sűrű.
  2. Tehetünk bele narancshéjat, fahéjat, illetve nyakon önthetjük pár korty rummal.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 818
elküldve: 11
receptkönyvben: 497
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki111

Mióta szakács: 2009.10.20.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 10 főre

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

papp73
papp73 Fri, 2011-03-11 15:05

Megsütöttem citromhéjjal és vaniliáscukorral (csoki nélkül), nekem így még jobban bejött. Nagyon szeretjük...:)

agi_d
agidee / agi_d Thu, 2011-02-24 22:27

A legjobb karácsonyi keksz, minden évben meg fogom csinálni! 70%-os csokiból készült mázba mártottam az egyik felüket és az ízük és az illatuk is hihetetlenül finom lett!!! Sokáig eláll, de ezt csak azért tudom, mert nagyon sokat csináltam belőle...

papp73
papp73 Thu, 2011-02-24 17:46

Én megsütöttem, és az egész család szerette, a 2,5 éves Pindurkám is. Legközelebb citromhéjjal fogom megpróbálni, szerintem úgy is finom lesz. Nem szabad túlsütni, mert akkor lesz kemény. Amikor kihűlt én leteakartam, és így egy kicsit "visszagyengült" másnapra. Köszönöm a finom receptet!

bdiuci
bdiuci / bdiuci Thu, 2010-12-16 13:09

Finomnak finom, de egyáltalán nem omlós, hanem kökemény. Pedig pontosan a recept szerint csináltam mindent. :-(

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Wed, 2010-11-10 16:48

Ki fogom próbálni. Szeretem az ilyen kis omlós sütiket. Jobb, mintha boltban vennék egy zacskóval. Ha meg az összetevői is egészségesebbek (kukoricadara), akkor pláne.

Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-28 11:35

Hihetetlenül jó recept! :) Omlós és nagyon finom! A képeid pedig nagyszerűek :) További sok sikert (és sok receptet ;) kívánok!

661
vaj 170 g
cukor 170 g
kukoricaliszt 250 g
finomliszt 100 g
narancshéj 3 narancsból nyert
tojás 2 db
étcsokoládé 200 g
habtejszín 7 dl
tej 3 dl