r
Nosalty Logó

Sváb gőzgombóc

Baráti Corinna
Sváb gőzgombóc
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gőzgombóc

Sodó

584
Kalória
14g
Fehérje
97.3g
Szénhidrát
13.3g
Zsír
25.2g
Víz
169.6g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
28.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gőzgombóc

Sodó

Összesen 584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gőzgombóc

Sodó

Összesen 2336 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gőzgombóc

Sodó

Összesen 189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    389 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 2336 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

Gőzgombóc

  1. Először langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, egy kanál cukrot adunk a tejhez és belemorzsoljuk a friss élesztőt. A lisztet, a cukrot, a sót (figyelve, hogy közvetlenül ne érintkezzen majd az élesztővel) és a tojást az üstbe mérjük, majd mehet hozzá a felfuttatott élesztő is.
  2. Addig dagasztjuk, amíg egy jó ruganyos tésztát nem kapunk. Ha összeállt a tészta, mehet bele a vaj is apránként, majd még tovább dagasztjuk.
  3. Lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk és letakart edényben meleg helyen duplájára kelesztjük kb. 30-40 perc alatt. Utána lemérjük a nyers tészta összsúlyát és négy egyenlő részre szedjük.
  4. Ezután jöhet a szilvalekvár bebugyolálása (1-2 teáskanálnyi/gombóc) és utána további 15-20perc kelesztés. A jénaiban vagy tepsiben amiben sütni tervezzük, annyi tejet kell önteni, amennyi épphogy az 1/4 -ét lepi el a gombócoknak. Ehhez adhatunk egy kanál vajat is a még puhább végeredményért.
  5. 180 fokos előmelegített gőzös sütőben sütjük 20-25 percig.

Sodó

  1. A sodóhoz a tojássárgákat a keményítővel és a porcukorral csomómentesre keverjük, vaníliamagokat kikapargatjuk és hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és habverővel folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  2. A gombócokat nyakon öntjük sodóval és ízlés szerint megszórjuk porcukros mákkal vagy dióval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

4 nagy db gombóc készül belőle

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...