r
Nosalty Logó

Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szélné Éva
Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 948 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5684 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 286 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 948 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.1 g

Zsír

  • Összesen
    177.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1064 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8879.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    1107 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2314 mg
  • Nátrium
    4634 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    786.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    653 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 5684 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 286 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát összedaraboljuk, és kevés zsíron megpirítjuk.
  2. A császárszalonnát és a tarját kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és jól összepirítjuk.
  3. Elkészítjük a galuskát, majd a tejföllel összekavarjuk.
  4. A tejfölös galuska egyik felét tűzálló tálba rakjuk, rárakjuk a megpirított szalonna felét, majd a galuska másik felét, ismét a szalonnát, és végül a tetejére sajtot reszelünk.
  5. Sütőben összemelegítjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 93555
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 08.

Ajánló

Igaz, kicsit időigényes az elkészítése, de akár egytálételként is megállja a helyét. Rendkívül finom, és laktató.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás
Szélné Éva 5 recept

Ezt a receptet valahol olvastam, de csak pirított hagymával készült. Gondoltam, meggazdagítom még valamivel, és nagyon bejött. Bármikor szívesen fogyasztja a családom.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Évi! "A süt?ben összemelegítjük", hány fokos süt?t jelent? Egyébként tetszik a recept, hamarosan elkészítem, várom a válaszodat. üdv. Hami

Törölt felhasználó

Nekem is tetszika recept, de hol a túró?

Szélné Éva

Kedves hamihami! Nekem hagyományos süt?m van, közepes lángon szoktam sütni addig, amíg szépen össze nem sül.

Szélné Éva

Kedves Ildibildi! A receptemhez a túrós-tarjás feliratot már a szerkeszt?k tették hozzá. Az én receptemben nincs túró, csak az, amit leírtam.

Bató Edit

Kedves Éva! Ez annyira étvágygerjeszt?, hogy ki kell próbálnom. Nagyon szép a fotód is. Régen Anyukám is készített hasonlót, csak ? reszelt nyers krumplit is tett a galuskatésztába, majd túróval és tejföllel rakta össze és megpirította. Az is nagyon finom volt. Most ezt a tarjásat fogom megsütni, hála Neked. Köszi a receptet. Üdv. Edit.

Ildó

Megcsináltam ma és nagyon finom lett! Köszi a receptet! :)

Éva-Anyóca

Nagyon guszta!Túró nélkül is.Aki meg akarja, hát próbálja ki úgyis, gondolom, nem veszt vele.De ez így csábos, ahogy van.Mentve.Köszi szépen.Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki.Holnap el is készítem. Gondolom a nagy tejfölre gondoltál, hogy kell bele, mert 1 kg lisztb?l azért galuska is van, mi pedig úgy szeretjük ha zaftosabb nem száraz. Köszi areceptet. Üdv.

k.orsi

Megcsináltam! Isteni volt! Köszi a receptet! Orsi

Törölt felhasználó

Szia! Ma elkészítettem ebédre és nagyon finom lett!!Következ?leg cukkini darabokat is rakok bele.Már máskor is csináltam rakott nokedlit, csak abba foghagymás-tojásos-tejföl kell és a tetejére kisütött hagyma, az is nagyon finom, azt az alíz konyhájából vettem(tojásos nokedli gazdagon)!Köszi a receptet!Minden jót!

Noriko

Tegnap elkészítettem, az egész családnak nagyon ízlett, már megrendelték a következ? adagot. :) Köszönöm a receptet!

cukorpotlo

nagyon fini lett. köszi. :))

Judit32

 Hétvégén megcsináltam.Nagyon finom lett!Köszönjük szépen!

Törölt felhasználó

Szia! Ma én is kipróbáltam a receptet, csak tettem hozzá gombát, mert mi nagyon szeretjük, és úgy gondoltam illik hozzá.Ezen kívül egy kis fokhagymával is ízesítettem. Írtó finom lett, köszi az ötletet!

Törölt felhasználó

Mi történik a Hozzávalók között lév? 4 tojással? Bele kell keverni a tejfölbe? Vagy 4 tojásos galuskát kell csinálni? Le kéne írni a tojások sorsát is az Elkészítésbe! Nem sok 1 kg liszt 6 személyhez? Én 4 emberre szoktam 40 dekából készíteni galuskát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.