Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás

Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás
Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet valahol olvastam, de csak pirított hagymával készült. Gondoltam, meggazdagítom még valamivel, és nagyon bejött. Bármikor szívesen fogyasztja a családom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Igaz, kicsit időigényes az elkészítése, de akár egytálételként is megállja a helyét. Rendkívül finom, és laktató.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát összedaraboljuk, és kevés zsíron megpirítjuk.
  2. A császárszalonnát és a tarját kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és jól összepirítjuk.
  3. Elkészítjük a galuskát, majd a tejföllel összekavarjuk.
  4. A tejfölös galuska egyik felét tűzálló tálba rakjuk, rárakjuk a megpirított szalonna felét, majd a galuska másik felét, ismét a szalonnát, és végül a tetejére sajtot reszelünk.
  5. Sütőben összemelegítjük.  

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 88 132
elküldve: 83
receptkönyvben: 2 137
elkészítve: 86/115
Facebookon megjelent: -

szakács

Szél   Istvánné   Éva

Mióta szakács: 2010.09.19.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott nokedli, tejfölös-szalonnás rakott galuska

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nancyangel
nancyangel Wed, 2018-12-12 17:40

Nem mertem sütőbe tenni a GM nokedlit ... így a raguba tettem a tejfölt + gomba + sok bors, kömény, kakukkfű ... tálalásnàl sajt! Így is zseniális recept!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-09-28 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.09.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

szelevi
szelevi Thu, 2014-01-09 18:37

Jesszusom,ezt el kell készítsem!A férjem biztos oda lesz érte! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-09-28 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.09.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Fri, 2013-09-27 17:08

Az Elkészítjük a galuskát linkre kattintva 1 tojásos galuska készítéséről van szó, (igaz, ott 40 deka lisztből készül a galuska és 4 személyre - ez elkerülte a figyelmemet). Tehát marad még 3 tojás. Azért kérdeztem, hogy ezeket a tejfölbe kavarod-e be. De csak a precízebb megfogalmazás miatt írtam, mert nyilván 1 kg. liszthez 4 tojásból készítetted el a galuskát.

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Thu, 2013-02-21 22:10

Kedves Fekete kökörcsin!
A 3. pontban egyértelműen le van írva, hogy galuskát készítünk, és azt kavarjuk össze a tejföllel. Nálunk nem sok az 1 kg lisztből a galuska, mert mi úgymond nagyétkűek vagyunk.
Üdv: Éva

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Sun, 2013-02-17 23:14

Mi történik a Hozzávalók között lévő 4 tojással? Bele kell keverni a tejfölbe? Vagy 4 tojásos galuskát kell csinálni? Le kéne írni a tojások sorsát is az Elkészítésbe! Nem sok 1 kg liszt 6 személyhez? Én 4 emberre szoktam 40 dekából készíteni galuskát.

kovacsmader
kovacsmader Thu, 2012-02-23 20:47

Szia!
Ma én is kipróbáltam a receptet, csak tettem hozzá gombát, mert mi nagyon szeretjük, és úgy gondoltam illik hozzá.Ezen kívül egy kis fokhagymával is ízesítettem. Írtó finom lett, köszi az ötletet!

Judit32
Judit32 Tue, 2011-09-27 16:32

 Hétvégén megcsináltam.Nagyon finom lett!Köszönjük szépen!

Noriko
Noriko Thu, 2011-05-19 08:29

Tegnap elkészítettem, az egész családnak nagyon ízlett, már megrendelték a következő adagot. :)
Köszönöm a receptet!

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Tue, 2011-03-29 14:54

Szia!
Ma elkészítettem ebédre és nagyon finom lett!!Következőleg cukkini darabokat is rakok bele.Már máskor is csináltam rakott nokedlit, csak abba foghagymás-tojásos-tejföl kell és a tetejére kisütött hagyma, az is nagyon finom, azt az alíz konyhájából vettem(tojásos nokedli gazdagon)!Köszi a receptet!Minden jót!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-07 17:51

Nagyon jól néz ki.Holnap el is készítem.
Gondolom a nagy tejfölre gondoltál, hogy kell bele,
mert 1 kg lisztből azért galuska is van, mi pedig úgy
szeretjük ha zaftosabb nem száraz.
Köszi areceptet.
Üdv.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-02-07 09:56

Nagyon guszta!Túró nélkül is.Aki meg akarja, hát próbálja ki úgyis, gondolom, nem veszt vele.De ez így csábos, ahogy van.Mentve.Köszi szépen.Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-11-09 12:33

Kedves Éva!
Ez annyira étvágygerjesztő, hogy ki kell próbálnom. Nagyon szép a fotód is. Régen Anyukám is készített hasonlót, csak ő reszelt nyers krumplit is tett a galuskatésztába, majd túróval és tejföllel rakta össze és megpirította. Az is nagyon finom volt. Most ezt a tarjásat fogom megsütni, hála Neked. Köszi a receptet. Üdv. Edit.

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Mon, 2010-11-08 22:27

Kedves Ildibildi!

A receptemhez a túrós-tarjás feliratot már a szerkesztők tették hozzá. Az én receptemben nincs túró, csak az, amit leírtam.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-08 14:51

Kedves Évi!
"A sütőben összemelegítjük", hány fokos sütőt jelent?
Egyébként tetszik a recept, hamarosan elkészítem, várom a válaszodat.
üdv. Hami

954
tojás 4 db
finomliszt 1 kg
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy fej
császárszalonna 20 dkg
füstölt-főtt tarja 15 dkg
tejföl 150 g
sajt 10 dkg