Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös paszta

Sütőtökös paszta
Sütőtökös paszta
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ebédhez pucoltam a fokhagymát és közben ettem a sütőtököt. Nagyon megtetszett az íz-illat kombináció, és délután ki is próbáltam. Nagyon ízlett, ajánlom a bátor kísérletezőknek. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt megsütjük, ha kihűlt, meghámozzuk, és villával összetörjük, vagy turmixoljuk, ha krémesebb állagot szeretnénk.
  2. A tojássárgájából egy kiskanál mustárral és olajjal majonézt keverünk, a tejföllel lazítjuk, majd belekeverjük a sütőtököt.
  3. A fokhagymát belereszeljük vagy fokhagymanyomón áttörjük, sóval, borssal ízesítjük, ezzel is átkeverjük.
  4. Kenyérre kenve, tejföllel a tetején kínáljuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 299
elküldve: 6
receptkönyvben: 185
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Andici

Mióta szakács: 2010.06.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sütőtökös szendvicskrém, majonézes sütőtök, sütőtökpaszta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

109
sütőtök 20 dkg
tojássárgája 1 db
mustár 1 tk
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 1 dl
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint