r
Nosalty Logó

Tócsni magyaros feltéttel

Food Truck Show Hungary
Tócsni magyaros feltéttel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

feltét

fokhagymás szósz

pirított hagyma

763
Kalória
23.5g
Fehérje
57.7g
Szénhidrát
49.3g
Zsír
339.9g
Víz
129.2g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

feltét

fokhagymás szósz

pirított hagyma

Összesen 763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

feltét

fokhagymás szósz

pirított hagyma

Összesen 4578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

feltét

fokhagymás szósz

pirított hagyma

Összesen 141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    881 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    339.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    1083 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    295.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8118 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1681 mg
  • Nátrium
    5287 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    346.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    2039.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    479 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    558 micro
  • β-karotin
    6497 micro
  • β-crypt
    939 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2610 micro
Összesen 4578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    395 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Összekeverjük a tészta alapanyagait, majd a tésztát kisebb adagokban közepes merőkanállal, kört formázva rostlapra, grill-lapra vagy serpenyőbe merjük. A tócsnikat lassan, folyamatosan forgatva, egyenletesen ropogósra sütjük.
  2. A fokhagymás szószhoz lereszeljük, pár csepp olajjal mozsárban összezúzzuk, majd a tejfölhöz adjuk a fokhagymát. Sózzuk, majd pihentetjük kicsit, hogy a tejfölt átjárja a fokhagyma íze.
  3. A hagymát megtisztítjuk, félbe-, majd vékony csíkokra vágjuk. Kevés olajon lassan aranybarnára, majd ropogósra sütjük, végül konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és picit megsózzuk.
  4. A salátamixet, a pirított bacont és kolbászt a megsült tócsnitésztára tesszük, egy evőkanál tejföllel megcsapjuk, pirított hagymát szórunk rá, és wrap-ként feltekerjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Gazdagon megrakott tócsni Low Cost Gourmet Trailer food truck konyhájából.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek