r
Nosalty Logó

Sütőtökgnocchi fodros kellel, dióval és parmezánnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Sütőtökgnocchi fodros kellel, dióval és parmezánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gnocchi

A szósz

Összesen 322 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gnocchi

A szósz

Összesen 1288 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gnocchi

A szósz

Összesen 168 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    525 micro
  • β-karotin
    2669 micro
  • β-crypt
    2188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 322 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3450.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    2417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2102 micro
  • β-karotin
    10676 micro
  • β-crypt
    8751 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1288 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    275 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    1144 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

Gnocchi

A szósz

Elkészítés

Gnocchi

  1. A sütőben felezve, kimagozva megsütött tököt kikanalazzuk, és egy tál felé helyezett szűrőben hagyjuk lecsepegni (ezt a levet félretesszük a szószhoz), minél kevesebb víz maradjon benne, ekkor pürésítjük, és a szitán áttörjük, hogy teljesen krémes legyen.
  2. A munkafelületre szitáljuk a lisztet és a sót. Középen egy krátert készítünk benne, ide mehet a sütötökpüré és a tojás, ezekkel összedolgozzuk egy nagy gömbbe.
  3. A tésztát nyolc felé vágjuk, és ezeket a darabokat egyenként kisodorjuk hosszú hurkákba. Ezeket 16-18 kis szeletre vágjuk. A kis darabkákat hüvelykujjunk segítségével áttoljuk a gnocchikészítőn, vagy ennek hiányában egy villafokain keresztben, lefelé.
  4. Az így elkészült szépségeket forrásban lévő vízben kifőzzük, amikor feljönnek a víz felszínére, utána egy perccel már szűrhetjük is le őket. (A főzővízből is félretehetünk a szószhoz.)

A szósz

  1. Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a kézzel beletördelt diót, párat hagyhatunk egészben a díszítés miatt. Ha készek, kivesszük őket egy papírtörlőre.
  2. Ekkor olívaolajjal vajat melegítünk a serpenyőben. Rádobjuk a karikázott salottát, majd egy perc múlva mehet utána a mosott, apró darabokra tépkedett fodros kel további pár percre.
  3. A serpenyőbe dobjuk a diót, felöntjük az egészet a félretett sütötöklével és/vagy pár kanál főzőlével.
  4. Sózzuk-borsozzuk, és azonnal tálaljuk. A tányérokba szedett gnocchira mehet a szószból rendesen, majd vastag parmezánszórással tegyünk az i-re pontot. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1690
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kipróbáltam milyen, ha burgonya helyett sütőtökkel készítem a gnocchit, és a tésztaféleség rajongóinak nagyon ajánlom! Miért? Mert sokkal kevesebb szénhidrátot és kalóriát viszünk be vele, szebb lesz a színe, és izgalmasabb az íze! Itt csak egyféle szószt részletezek, de elkészíthető még gombával, baconnel, hagymával, valamint simán vajjal és zsályával. A frissen őrölt bors szuper a tetejére!

Hozzávalók

Gnocchi

A szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek