r
Nosalty Logó

Sütőporos kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sütőporos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 425 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2548 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 425 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11401.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1558 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    7125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2548 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba tesszük, a darát, a sót, a cukrot, a sütőport és az olajat hozzáadjuk, jól elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk az írót, és a kézimixer dagasztóvillájával eldolgozzuk.
  3. Lisztezett felületre borítjuk, és átgyúrjuk. Ha ragadna, adjunk hozzá még egy kis lisztet.
  4. A sütőt előmelegítjük. A tésztából cipót formálunk, amit srégen többször bevágunk.
  5. A cipót sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kevés liszttel megszórjuk.
  6. A cipót betoljuk a sütőbe, készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 119307
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy másfajta kenyérrecept. Azért szerettem meg többek között, mert nem kell keleszteni, csak összegyúrni, s be a sütőbe.

Hozzászólások

torpi

Kedves Glaser! Mivel lehet helyettesiteni az irot? Nalunk ilyet nem lehet kapni, sot a tej sem alszik meg , ket hetig frissen megmaradnak a hutoben.Joghurt nem lenne jo?Szeretnem megcsinalni, mert nem kel sokat bajlodni vele.Valaszodat elore is koszom.Udv.Valeria

Glaser

Kedves Valeria! Szerintem nyugodtan helyettesitheted az irot joghurttal. Üdv, Maria

Ajandek

Szia. Szeretném kipróbálni a kenyérkédet, de nem kapo sehol ilyen lisztet. Ez miben más, mint a sima BL55-ös? Szerinted abból is jó lehet? Köszönöm! üdv. Évi

Glaser

Szia Evi! A wikipedia szerint a lszteknel: A bet?k a magyar nevekre és a fogósságra (L-nem fogós, F-fogós, FF-kétszerfogós, FFF-háromszorfogós), míg a szám a termék hamutartalmának százszorosa, tehát a szervetlenanyag-tartalmára utal. Szerintem el lehet kesziteni BL 55-ös liszttel is. Üdv. Maria

kiskukta65

Kedves Glaser! Mivel hirtelen kenyérre lett szükségem, kipróbáltam a te gyors receptedet. Múltkor Jamienél láttam sütöporos kenyeret , csak nem emlékeztem pontosan az összetev?kre. Ott ? serpeny?ben sütötte meg, gondoltam, én is kipróbálom. Fél adag tésztát belelapogattam, s 15 perc sütés után kész is lett a finom kenyerem. Köszi a receptet (én jogurttal csináltam)!

3masmama

Szia! Szeretném kipróbálni ezt a kenyeret. De mi tejérzékenyek vagyunk. Szerinted mivel pótolhatnám az Írót/joghurtot? Vagy inkább hozzá se fogjak? Várom válaszodat.

Glaser

Szia! En a tejcukor mentes joghurtot ajanlanam vizzel higitva. Üdv: Maria

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek