r
Nosalty Logó

Sütőben sült túrós csusza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sütőben sült túrós csusza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6010 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    982.7 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 752 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.1 g

Zsír

  • Összesen
    390.7 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7861.8 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1424 mg
  • Vas
    1018 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2804 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    131 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1242 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1097 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 6010 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnáról levágjuk a héját, beletesszük a tészta főzővizébe.
  2. Utána felkockázzuk a szalonnát, és lassú tűzön kiolvasztjuk (félig ropogósra).
  3. Közben megfőzzük a tésztát. (A sót csak a víz felforralása után tesszük bele, mert úgy gyorsabban forr fel a víz!).
  4. A túrót kb. 7 dl tejföllel összekeverjük, enyhén megsózzuk, majd félretesszük.
  5. A tésztát hideg vízzel leöblítve szűrjük le, majd beletesszük a tepsibe. Megsózzuk, és kicsit megszórjuk fehérborssal, és összekeverjük.
  6. Az ízesített tésztához hozzátesszük a szalonnát és a kisült zsír felét. (A maradék zsírt bármihez fel lehet használni, én vagy zsíros pirítóst - nagymamám szóhasználata szerint „zsírban sült kenyeret” -, vagy bundás kenyeret készítek belőle.)
  7. Ezután beletesszük a félig folyékonyra „olvadt” tejfölös túrót.
  8. Ismét összekeverjük, majd a maradék tejfölt rákenjük a tetejére.
  9. Sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x38x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 40319
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor lehet, megpróbálok magyar alapanyagokból főzni. Vessetek rám követ, de a túrós csusza eddig a legjobban a farfalle tésztával lett a legfinomabb. (Amivel még nagyon finom lett, az házi csusza vagy lebbencs tészta. Ez utóbbit illik előre egy kicsit összetörni.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!