r
Nosalty Logó

Sütőben sült ropogós hagymakarikák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőben sült ropogós hagymakarikák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4489.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    2437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2907 micro
Összesen 1726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edényben összekeverünk 1/4-ed csészelisztet, a sót, és a kétféle borsot.
  2. Egy másikban a joghurtot, a tojásokat és 2 eklisztet. Sűrű, mártásszerű állaga legyen!
  3. A chipszet egy duplakéses aprítóban nem túl finomra aprítjuk.
  4. A hagymát kb. 1 cm-es vastag karikákra vágjuk és gyűrűire szedjük.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Egy nagy tepsibe sütőpapírt fektetünk, és vékonyan megkenjük olajjal. A sütőben felforrósítjuk.
  7. A hagymakarikákat először a fűszeres lisztben, majd a joghurtos mártásban, végül a chipsztörmelékben megforgatjuk.
  8. A forró tepsire fektetjük a bepanírozott karikákat. 8 percig sütjük, majd megfordítjuk, és újabb 8 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 974
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 49763
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Ajánló

Fázisfotók itt láthatók az elkészítésről.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megtaláltam a neten azt a rántott hagymakarikát, ami nagyon finom, ropogós, és az íze attól függ, hogy milyen ízesítésű chipset használunk hozzá. Nem utolsó szempont, hogy nem lesz sokáig hagymaszagú a lakás, mint az olajban sült változatnál. Nagyon ropogós marad még kihűlés után is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek