r
Nosalty Logó

Epres-csokoládés tükörtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-csokoládés tükörtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém I

Krém II.

Krém III.

Csokoládéglazúr

Összesen 481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém I

Krém II.

Krém III.

Csokoládéglazúr

Összesen 5772 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém I

Krém II.

Krém III.

Csokoládéglazúr

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    260.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4166.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    797.4 g
  • Cukor
    598 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1694.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2090 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1910 micro
Összesen 5772 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém I

Krém II.

Krém III.

Csokoládéglazúr

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat válasszuk ketté.
  2. A sárgáját a cukor 1/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük.
  3. Ezután a fehérjét óvatosan beleforgatjuk a sárgájába, majd fokozatosan hozzászitáljuk a lisztet, és szépen összeforgatjuk.
  4. 170 fokos sütőben sütjük. Ha egészben készítjük a tortánkat, 40 perc szükséges a sütéshez. Én laponként sütöm, ilyenkor 12-13 perc alatt megsül.

Krém I

  1. A pudingport elkeverjük egy kevés vízzel.
  2. A maradék vizet feltesszük főni a cukorral.
  3. Mikor már felmelegedett, de még nem forr, belekeverjük a pudingport, és sűrűre főzzük. Miután felforrt a puding, még egy pár másodpercig főzzük. (Fontos, hogy vízzel csináljuk, mert ez lesz a krémünk kötőanyaga.)
  4. Mikor kész, kiterítjük egy fém tálcára, hogy jól kihűljön.

Krém II.

  1. Az epret vagy egyéb gyümölcsöt feltesszük főni egy kevés cukorral és citromlével.
  2. Botmixerrel pépesítsük a gyümölcsöt, és főzzük el belőle a vizet. (Fontos, hogy sűrű szirupot kapjunk, így nem fogja a krémünket elfolyósítani.)

Krém III.

  1. A habtejszínünket kemény habbá verjük a cukorral.
  2. A kihűlt pudingot robotgéppel átdolgozzuk, hogy a görcsök eltűnjenek. Majd belecsorgatjuk az eperszirupot, és elkeverjük.
  3. A felvert habtejszínt óvatosan beleforgatjuk az epres pudingunkba. Ha túl hígnak találnánk a krémünket, csorgathatunk bele egy pici zselét is, vagy rakjuk pár percre hűtőbe.
  4. Ezután töltsük be a tortánkat. (Én a rétegek közzé egész gyümölcsöt is szoktam szórni.)
  5. Miután a külsejét is lekentük, tegyük egy éjszakára hűtőbe.

Csokoládéglazúr

  1. A csokoládéglazúr elkészítéséhez elengedhetetlen a maghőmérő. Fontos, hogy a hőfokokat pontosan betartsuk! Először a zselélapokat áztassuk be hideg vízbe.
  2. A vizet felrakjuk a cukorral főni, és sűrű szirupot készítünk. A maghőmérőt az oldatba tartva, figyeljük. A szirup akkor jó, ha a hőmérő eléri a 104 fokot, ekkor vegyük le a tűzhelyről.
  3. Keverjük bele a csokoládét, az átszitált kakaóport és a tejszínt. Jól keverjük el.
  4. Majd miután a folyadék 60 fokosra hűlt, hozzáadjuk a kinyomkodott zselélapokat.
  5. Botmixerrel dolgozzuk át, majd szűrjük le.
  6. Ezután meg kell várni, míg 29 fokra lehűl, ugyanis csak ekkor lehet ráönteni az előző nap jól kihűtött tortára. A hőfokokat mindenhol tartsuk be, a torta mindig hideg legyen, különben lefolyik róla a glazúr.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 886
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cukrászvizsgámra valami igazán ütős tortával akartam előrukkolni. Napokig bolyongtam tortákat keresve, így találtam rá ezekre a csodálatos tükörtortákra (mirror cake). Nem is volt kérdés, hogy ezzel fogom megnyerni a zsűrit magamnak, már csak a saját ízlésemre kellett formálnom a tortát, mind ízében, mind kinézetében. Nagyon szeretek csokoládéval dolgozni, így nem is volt kérdés, mivel díszítsem fel. Szerencsére az egész családom és barátaim körében is nagy sikert aratott.

Hozzávalók

Piskóta

Krém I

Krém II.

Krém III.

Csokoládéglazúr

Címlapról ajánljuk

További cikkek