Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütés nélküli epermousse-torta

Sütés nélküli epermousse-torta
Sütés nélküli epermousse-torta
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon könnyű összerakni ezt a tortát, a végeredmény pedig egy könnyű és eszméletlenül habos, sütés nélküli finomság!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet és a mandulát késes betétű robotgépben morzsásra daráljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és elkeverjük benne.
  2. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a szélét pedig kivajazzuk, majd belesimítjuk a kekszmorzsát. Hogy jó tömör legyen, egy krumplinyomóval alaposan lenyomkodjuk.
  3. 300 g epret megtisztítunk és feldarabolunk, majd 125 g cukorral együtt egy kisebb edénybe tesszük. Alaposan összeforraljuk, és ha levet eresztett, botmixerrel pürésítjük. Lehúzzuk a tűzről, és néhány perc múlva hozzáadjuk az előzőleg vízbe áztatott, majd kinyomkodott zselatinlapokat, és az egészet hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  4. Közben az 50 ml vízből és a 25 g cukorból egy szirupot főzünk. A tojásfehérjét ezalatt elkezdjük habbá verni, és ha már forr a szirup, akkor a félig felvert habhoz folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk, és teljesen kemény habbá verjük, egészen addig, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl.
  5. A tojáshabot óvatosan hozzáforgatjuk az eperpüréhez, és félretesszük.
  6. A hideg tejszínhabot kemény habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk az epres tojáshabhoz.
  7. A tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eprekkel, majd beleöntjük az epres krémet.
  8. Hűtőben legalább 3-4 órát (de legjobb, ha egy éjszakát) hagyjuk hűlni, amíg teljesen meg nem dermed.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 25 676
elküldve: 6
receptkönyvben: 233
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperkrémes torta, gyümölcstorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzh01
szzh01 Sat, 2020-05-09 09:39

Kedves Dávid!

Gyönyörű és ínycsiklandó lett a tortád, köszönet a receptért! :-)

- Mekkora átmérőjű tortaformával dolgoztál?
- Nekem étkezési zselatin porom van itthon, a lapzselatin helyett ehhez a mennyiséghez kb hány evőkanálnyi zselatint javasolsz használni?

Köszönöm szépen, üdv:

Edina

Angelcie
Angelcie Sun, 2019-08-11 12:12

Kedves Dávid!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen márkájú habtejszínt használtál és honnan tudnám beszerezni azt? Általában tartózkodom a habtejszín használatától, és inkább hulalat használok, de a videódban látottak felkeltették az érdeklődésemet. :) Gyönyörű lett a hab, és a végén az egész sütemény is mennyeien néz ki...

503
zabkeksz 100 g
mandula 100 g
vaj 75 g
eper 300 g
cukor 125 g
lapzselatin 6 db
víz 50 ml
cukor 25 g
tojásfehérje 1 db
habtejszín 200 ml
eper 350 g