r
Nosalty Logó

Mennyei német sajttorta zabpehelyből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mennyei német sajttorta zabpehelyből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 933 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 3737 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.3 g
  • Cink
    296 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    229 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    135 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 933 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.8 g

Zsír

  • Összesen
    199.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6641.3 g
  • Cink
    1183 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    915 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2579 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    47 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    114 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 3737 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cink
    97 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 306 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. A zabpelyhet megdaráljuk (én erre a célra egy univerzális aprítót használtam, de megfelel a kávédaráló is!), és egy méretes edényben összekeverjük a kristálycukorral, sütőporral. Ezután elmorzsoljuk a vajjal. A diót durvára vágjuk (daráljuk).
  2. Egy kör alakú tortaformát (nálam ez 22 cm átmérőjű kör) kivajazunk, és a zabpelyhes massza 2/3 részét egyenletesen belenyomkodjuk.

töltelékhez

  1. Egy nagyobb tálba öntjük a túrót, és habos péppé dolgozzuk a cukrokkal és a tojásokkal (én ezt a műveletet botmixerrel végeztem). Ezután a túrós krémet beleöntjük a tortaformába.
  2. A darált diót összekeverjük a maradék 1/3 morzsával, és egyenletesen a túrókrém tetejére szórjuk. A tortaformát előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 45 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, leválasztjuk a tortakarimát. Langyosra hűtjük, és szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11498
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mennyei német sajttorta zabpehelyből
Lizinka_ 591 recept

Egy fél zacskó megmaradt zabpelyhet hasznosítottam, és fantasztikus torta formájában tért vissza az asztalunkra. Nagyon finom, tömény, laktató süti. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili