Brazil tejpuding - Pudim de Leite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zúza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tejpudinghoz
A karamellhez
Összesen
304
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tejpudinghoz
A karamellhez
Összesen
1214
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tejpudinghoz
-
27.9g sűrített tej (cukrozott)89 kcal
-
34.8g tej19 kcal
-
30.6g tojás39 kcal
A karamellhez
Összesen
169
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 669.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
304
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 788 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2679 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 962 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 889 mg
-
Nátrium 655 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.2 g
-
Cukor 159 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 209.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 458 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 747 mg
-
Retinol - A vitamin: 456 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
1214
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tejpudinghoz
- Egy serpenyőben a cukrot kevés vízzel karamellizáljuk.
- A sűrűn folyó karamellt átöntjük egy jénaiba, és egyenletesen szétfolyatjuk az alján. Igyekezzünk, mert gyorsan szilárdul. Ezzel kész is van az "ágyazás".
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A puding hozzávalóit robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Mivel híg, válasszunk magas falú edényt a művelethez.
- Öntsük bele a karamellel bevont jénaiba.
- Vízfürdőt készítünk: egy tepsibe meleg vizet öntünk, majd belehelyezzük a jénait.
- 180 fokon kb. 1 órán át sütjük. Én mindent be szoktam vetni a siker érdekében, tehát alul-felül sütést + légkeverést választok. Akkor van kész, amikor a teteje megbarnult, és a fogpiszkáló teszten is átment.
- Miután kihűlt, hűtőbe tesszük egy órára. Egy nagy lapostányérra borítjuk, majd mint egy tortát, szeletelve tálaljuk.
- Ha marad belőle egyáltalán, továbbra is hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 225
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18787
- Feltöltés dátuma: 2010. november 01.
Ajánló
Érdemes cukrozatlan sűrített tejjel készíteni, és az édesítést saját ízlésünkre bízni. Ebben az esetben apránként adjunk hozzá annyi cukrot, hogy kellemesen édes krémet kapjunk. Ne feledjük, a karamell tovább édesíti majd a végeredményt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Zúza
37 recept
Röviden és tömören fogalmazva, ez egy egyszerű és elronthatatlan brazil desszert, kifejezetten édesszájúaknak. A receptet egy kollégámtól kaptam, aki nem kevés brazil rokonnak örvend.