Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Súlyzó torta

Súlyzó torta
Súlyzó torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fondantnak használat előtt állnia kell 1 napig a hűtőben, szóval azt ajánlatos már előre elkészíteni.

A fondantról még azt is érdemes tudni, hogy nem szabad hűtőben tárolni, miután felhelyeztük a tortára, viszont azért valami hűvösebb helyre kellene rakni.

Az egész ötlet igazából úgy jött, hogy karácsonykor az ajándékozásnál én azt az osztálytársam húztam, aki minden idejét a testedzéssel tölti. Anyukám vetette fel, hogy csináljak neki súlyzó alakú tortát. A lehető legjobb ötlet volt, óriási sikert aratott, mindenki ezt fotózta.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához:

A nutellás vajkrémhez:

A fondanthoz:

Amire még szükség lesz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A fondant

  1. A zselatin feloldjuk a vízben, majd gőz fölött melegítjük.
  2. Ezután a mézzel és a zsírral összedolgozzuk.
  3. Hűtőbe tesszük, és egy napig állni hagyjuk.

A nutellás vajkrém

  1. A fehérjét és a porcukrot gőzfürdő felett verjük kb. 5 percig, majd levesszük a tűzről, és tovább verjük kb. 2 percig.
  2. Az enyhén megolvasztott margarint és a nutellát is hozzáverjük a tojásfehérjéhez.
  3. Használat előtt picit rakjuk vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A piskóta elkészítése, és a torta összeillesztése

  1. A sárgáját 8 dkg cukorral felverjük.
  2. A fehérjét is felverjük 8 dkg cukorral, majd a kettőt összekeverjük.
  3. A lisztet óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. 30x22 cm-es tepsibe öntjük, majd a 175°C-os sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kihűlt, kiszaggatunk belőle 2 db 8 cm átmérőjű kört (pl. pohárral).
  6. Szükségünk lesz egy üres sütőpapíros gurigára vagy bármilyen más gurigára ekkora méretben.
  7. A két kör közepére 1-1 kisebb kört szaggatunk, akkorát, hogy fel tudjuk helyezni a gurigára.
  8. A gurigára illesztett piskótát lekenjük minden oldalról vajkrémmel. (Nem baj, ha a gurigát is összekenjük vele, úgyis fondanttal lesz borítva.)
  9. Visszarakjuk hűtőbe, hogy a vajkrém viszonylag megszilárduljon. Majd miután kivettük a kinyújtott fondantot, megfelelő darabokra vágjuk, és befedjük vele az egész tortát, kivéve a gurigát.
  10. Ezután a tortabevonóval befedjük a két kört, megvárjuk, míg megdermed.
  11. Ezek után már a gurigát is beboríthatjuk a fondanttal.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 30x22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 113
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Landyland

Mióta szakács: 2014.02.18.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: nehéz
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis nutellás torta, testépítők tortája, csokis torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1243
tojás 8 db
cukor 16 dkg
finomliszt 20 dkg
tojásfehérje 2 db
porcukor 16 dkg
margarin 25 dkg
nutella 2 ek
porcukor 50 dkg
zselatin 1 ek
víz 6 ek
méz 2 ek
kókuszzsír 1 ek
tortabevonó 10 dkg