r
Nosalty Logó

Súlyzó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Landyland
Súlyzó torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához:

A nutellás vajkrémhez:

A fondanthoz:

Amire még szükség lesz:

Összesen 1243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához:

A nutellás vajkrémhez:

A fondanthoz:

Amire még szükség lesz:

Összesen 7462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához:

A nutellás vajkrémhez:

A fondanthoz:

Amire még szükség lesz:

Összesen 361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    304.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2993.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1117.4 g
  • Cukor
    942 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1552 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 7462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A nutellás vajkrémhez:

A fondanthoz:

Amire még szükség lesz:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A zselatin feloldjuk a vízben, majd gőz fölött melegítjük.
  2. Ezután a mézzel és a zsírral összedolgozzuk.
  3. Hűtőbe tesszük, és egy napig állni hagyjuk.

A nutellás vajkrémhez:

  1. A fehérjét és a porcukrot gőzfürdő felett verjük kb. 5 percig, majd levesszük a tűzről, és tovább verjük kb. 2 percig.
  2. Az enyhén megolvasztott margarint és a nutellát is hozzáverjük a tojásfehérjéhez.
  3. Használat előtt picit rakjuk vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A fondanthoz:

  1. A sárgáját 8 dkg cukorral felverjük.
  2. A fehérjét is felverjük 8 dkg cukorral, majd a kettőt összekeverjük.
  3. A lisztet óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. 30x22 cm-es tepsibe öntjük, majd a 175°C-os sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kihűlt, kiszaggatunk belőle 2 db 8 cm átmérőjű kört (pl. pohárral).
  6. Szükségünk lesz egy üres sütőpapíros gurigára vagy bármilyen más gurigára ekkora méretben.
  7. A két kör közepére 1-1 kisebb kört szaggatunk, akkorát, hogy fel tudjuk helyezni a gurigára.
  8. A gurigára illesztett piskótát lekenjük minden oldalról vajkrémmel. (Nem baj, ha a gurigát is összekenjük vele, úgyis fondanttal lesz borítva.)
  9. Visszarakjuk hűtőbe, hogy a vajkrém viszonylag megszilárduljon. Majd miután kivettük a kinyújtott fondantot, megfelelő darabokra vágjuk, és befedjük vele az egész tortát, kivéve a gurigát.
  10. Ezután a tortabevonóval befedjük a két kört, megvárjuk, míg megdermed.
  11. Ezek után már a gurigát is beboríthatjuk a fondanttal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3583
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Súlyzó torta
Landyland 19 recept

A fondantnak használat előtt állnia kell 1 napig a hűtőben, szóval azt ajánlatos már előre elkészíteni. A fondantról még azt is érdemes tudni, hogy nem szabad hűtőben tárolni, miután felhelyeztük a tortára, viszont azért valami hűvösebb helyre kellene rakni. Az egész ötlet igazából úgy jött, hogy karácsonykor az ajándékozásnál én azt az osztálytársam húztam, aki minden idejét a testedzéssel tölti. Anyukám vetette fel, hogy csináljak neki súlyzó alakú tortát. A lehető legjobb ötlet volt, óriási sikert aratott, mindenki ezt fotózta.

Hozzávalók

A piskótához:

A nutellás vajkrémhez:

A fondanthoz:

Amire még szükség lesz:

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...